• 25-06-2018
  • Woontrends
Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 906

Hout is niet alleen mooi; het is ook veelzijdig en duurzaam. Geen wonder dus dat dit materiaal altijd terugkomt in onze favoriete woontrends. Maar wil je graag eens iets anders dan eiken- of notenhout? Kies dan voor tropisch hout zoals mango of teak! Hiermee creëer je een echt Bali-interieur, inclusief zomers sfeertje. 

Zomerse salontafels

Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 907

Tropisch hout blijft vaak onbewerkt. Dit zorgt voor een robuuste look waarbij je de nerven, maar ook de oneffenheden in het hout nog ziet. Het geeft elk meubelstuk een unieke look. En wanneer het hout gecombineerd wordt met metaal krijgt het ook direct iets stoers. Dit zie je vaak terug bij salon- en bijzettafels

Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 908

Wil je jouw meubel van tropisch hout een persoonlijke én zomerse touch geven? Plaats dan een frisse plant in een gekleurde vaas op tafel, of een souvenir onder een mooie stolp en een fotoalbum van je mooiste reizen. Kleed de kamer verder aan met speciale muurdecoratie zoals een wandtapijt of metalen wandplanken, kussens in vrolijke kleuren en een licht tapijt. 

Een blikvanger van tropisch hout

Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 909

Soms kom je ergens binnen en trekt iets moois onmiddellijk je aandacht. Dit wow-effect kan je ook bij je thuis creëren. Hoe? Door te kiezen voor een groot meubelstuk met een bijzondere uitstraling. Een flinke buffetkast kan bijvoorbeeld een echte blikvanger zijn, zeker wanneer je kiest voor een exemplaar in tropisch hout zoals gerecycleerd teak. Omdat dit hout al een heel leven achter de rug heeft, geeft het de kast echt karakter. 

Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 910

Heb je niet de ruimte voor een buffetkast? Denk dan eens aan een wandtafel, een grote eettafel of een lange eetkamerbank. Of heb je echt maar heel weinig plaats? Dan zorgt een boomstam- salontafel niet alleen voor een tropisch gevoel, maar ook voor verrassend veel complimenten.

Een slaapkamper in de tropen

Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 911
Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 912

Wil je jouw slaapkamer een exotische oppepper geven? Met een bed en nachtkastjes van tropisch hout lijkt het al snel alsof je wakker wordt in een hotelkamer op Bali. 

Blog - Creëer een zomerse sfeer met een Bali interieur 913

Kies daarnaast voor luchtige stoffen en rotan accessoires zoals een lamp, krukje of fauteuil. Met een tapijt in een natuurlijk materiaal maak je de look helemaal af. 

Met je hoofd in de tropen met deze items: