• 26-01-2022
  • Slaapkamer

De ideale slaapbank

We verklapten het net al. Hét meubel dat niet mag ontbreken in jouw guest room is een slaapbank. Deze zorgt voor comfort overdag tijdens het lezen van een boek, en ’s avonds verander je hem heel makkelijk naar heerlijk bed waarin je gast fijn wegdoezelt. Dat omtoveren is in een paar stappen gebeurd en neemt maar een enkele minuten tijd in beslag. Het voordeel van zo’n slaapbank is dat je minder meubels in de kamer hoeft te plaatsen, zodat er genoeg ruimte overblijft voor een koffer maar ook voor een kledingkast waarin je gast de meegebrachte spullen op kan bergen.

Alle slaapbanken

Ruime kledingkast

Over die kledingkast gesproken: het is fijn als deze is voorzien van plankjes én een roede. Vaak is de kleding die meegenomen is al opgevouwen, waardoor je logé in een handomdraai de spulletjes vanuit de koffer in de kast plaatst. Maar vaak is het óók prettig als er zich een roede in de kast bevindt met een aantal kledinghangers waaraan een jas en eventueel een blouse gehangen kan worden. Heeft de kast geen roede? Dan kun je ook heel makkelijk een haakje aan de muur of de slaapkamerdeur bevestigen.

Bekijk alle kledingkasten

Uiteraard kun je ook zélf je kast samenstellen. Door te kiezen voor een kast op maat kun je niet alleen de afmetingen bepalen, maar is ook de hele indeling aan jouw wensen aan te passen.

Meer over kasten op maat

Beste beddengoed

Je comfortabele slaapbank wordt natuurlijk verrijkt met een donzen dekbed en goede hoofdkussens die de nodige ondersteuning aan het hoofd geven. Maak af met een zacht satijnen dekbedovertrek, zodat de nachtrust extra aangenaam is.

Donzen dekbedden ontdekken

Geschikte verlichting

Licht is een heuse essential in het gastenverblijf. Een prachtige hanglamp met krachtige lichtbron kan dienen als de belangrijkste lichtbron én als eyecatcher. Maar sfeervol wordt de ruimte vooral met een staande lamp in een van de hoeken van de kamer - of naast de slaapbank - in combinatie met een wandlampje. Het huiselijke sfeertje waar je gast naar verlangt is zo snel gecreëerd.

Alle lampen

Fijne fauteuil

Veel slaapkamers zijn verrijkt met een fauteuil. Dus waarom zou je zo’n statement piece ook niet in de logeerkamer plaatsen? In eerste instantie dient ie natuurlijk als comfy stoel, die in gebruik genomen wordt als de slaapbank nog als bed functioneert. Maar ook is ie handig om te gebruiken als opslagplaats voor een aantal kledingstukken. Uiteraard valt ie ook lekker op en is het hierdoor een waardevolle toevoeging aan de ruimte.

Ontdek alle fauteuils

Sfeervolle attributen

Aaibare kussens, wollen plaids en aangestoken kaarsen zijn dé accessoires die je nodig hebt voor een knusse look. Tel daar een zacht vloerkleed bij op dat heerlijk warm aanvoelt als je uit bed stapt. Tip: leg op een bijzettafel of naast de fauteuil een paar inspirerende boeken of fancy tijdschriften op een stapeltje. Leuk en verrassend leesvoer voor je gast.

Alle accessoires

Wil jij een fijn gastenverblijf creëren?

Shop dan deze items

Fauteuil Lygo

379,-
1-5 werkdagen in huis




Meer inspiratie?

Ontdek onze blogs en meer