• 14-12-2020
  • Kleurinspiratie

Witte tonen

Met een witte toon op alle muren – en het plaatsen van meerdere spiegels aan de wand of op de grond - wordt het interieur direct heel ruimtelijk. De kamer lijkt hierdoor optisch groter. Een ideale keuze voor als je kleiner woont, zoals bijvoorbeeld in een penthouse, loft of appartement. Die ruimtelijkheid wordt vervolgens versterkt als je ook andere objecten zoals trappen en kozijnen voorziet van een witte kleur: het zogeheten ton sur ton effect komt hiermee tot leven. Met ramen die aanzienlijk de hoogte ingaan, wordt de kamer gevuld door een grote hoeveelheid aan natuurlijk daglicht dat weerkaatst. Fijn voor een dosis positieve energie.

Warme invloeden

Vervolgens kies je meubels die de rust en eenvoud van de frisse ruimte behouden. Meer wit is daarom altijd een goed idee, bijvoorbeeld voor meubel als een salontafel. Om het wit te versterken decoreer je hem met alleen maar kleurloze accessoires, zoals glazen kandelaars gevuld met grappig gevormde kaarsen voor een creatieve en persoonlijke touch. Voor de grotere items in de ruimte kies je een andere zachte tint die goed matcht. Hiermee breek je de ruimte en ontstaat er juist een heel warme sfeer. Een grote hoekbank met prachtige rondingen in beige of grijs, vervaardigt uit een überzachte stof, vormt een betoverend statement dat alles behalve kil is. Stijl vervolgens af met kussens in nude kleuren als oudroze en zand.

Ontdek alle witte salontafels

Jouw loungespot

Vorm een extra zitplek in je interieur met een fauteuil inclusief voetenbank. Zo heb je meteen een loungespot verwezenlijkt en kan het extra bankje bovendien nog gelden voor nog een extra plaats. Een modern design met fijne rondingen en slanke pootjes oogt subtiel, is een coole eyecatcher én bovendien een waanzinnige tegenhanger in een landelijk interieur.

Alle design fauteuils

Accessoires in groeperingen

Houd je van accessoires, maar bewaar je graag de kalmte? Maak van grote hoeveelheden een aantal groeperingen en laat deze de aandacht pakken. Vijf verschillende vaasjes voor het raam is never to much als je de rest van de vensterbanken rustig houdt. Dit geldt ook voor kussens en kandelaars. Speel vooral met een diversiteit aan vormen, maten en materialen voor een rijkelijke look in huis.

Bekijk alle woonaccessoires

Een rustgevend slaapdomein

Ook in de slaapkamer bewaar je graag de harmonie. Ultieme ontspanning ervaar je in een slaapdomein waarin luchtige kleuren als beigezand en wolwit de boventoon voeren. Extra warmte voeg je toe met een gestoffeerd bed. In combinatie met een fris wit donzen dekbed stap jij het liefst zo vroeg mogelijk in je eigen bed.

Alle bedden

DIY: je eigen design spiraalkaarsen maken

De spiraal kaars - ook wel bekend als de swirl kaars - is momenteel helemaal booming. En wist je dat je die heel makkelijk zelf kunt creëren. Dat doe je zo: koop een kaars die bestaat uit één stuk kaarsvet en leg hem 10 minuten voor je aan de slag gaat in een badje met water tussen de 40 en 50 graden. De kaars wordt hierdoor zacht en kneedbaar, zodat je hem naar jouw wensen kan vormen. Dus kies je favoriete vorm en ga aan de slag. Let op dat je de onderkant wel rond houdt, anders past ie niet meer in de kandelaar. Is ie eenmaal gevormd zoals jij wil, dan leg je hem daarna in een koud badje door het warme water te vervangen voor koel water. Even laten stollen en tadaam! Je eigen DIY-kaars is een feit.



Creëer een ton sur ton interieur

met deze wonderlijke items

6e gratis
6e gratis
6e gratis
6e gratis

Eetkamerstoel Binn

399,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 369,-

Ontdek meer blogs

En laat je inspireren