• 17-04-2020
  • Woonkamer

Tip 1: werk met een kleurenpalet

Van welke stijl je ook houdt: het is altijd fijn als jouw woning rust uitstraalt en een eenheid vormt. Met een kleurenpalet, dat je zelf kunt samenstellen, is dat een stukje makkelijker te realiseren. Kies jouw favoriete kleuren en voeg daar neutrale kleuren als zwart, wit en taupe aan toe. Zoek vervolgens je meubels en woonaccessoires in die kleuren uit. Je kunt zelfs diverse woonstijlen met elkaar mixen, zodat je een unieke ruimte creëert die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Vind je gekleurde meubels, zoals een bank of eetkamerstoelen, nog te spannend? Ga dan voor
accessoires in jouw favoriete tinten, of een opvallend vloerkleed, en houd de basis van je interieur rustig.

Alle vloerkleden

Tip 2: groepeer je accessoires

Met woondecoratie maak je je interieur compleet. Maar het kan al snel een rommeltje worden als je overal wat plaatst. Toch zijn wij fan van veel verschillende decoratie, als je ze maar clustert. Diverse vazen, potten en kandelaars in verschillende hoogtes en kleuren zijn een prima match. Ze vormen samen een spannend contrast en geven jouw woning hun eigen signature.

Dit geldt overigens ook voor sierkussens. Door te kiezen voor verschillende vormen, stoffen en prints bij elkaar, creëer je een rijkelijke uitstraling.

Ontdek alle sierkussens

Tip 3: plaats grote statement pieces

Balance is the key. Ook in je interieur. Naast kleine deco, zijn grote statement pieces een lust voor het oog. Juist die afwisseling zorgt voor sereniteit in je woonruimte. Een gave hoekbank in jouw lievelingskleur kan zo’n object zijn. Of een opvallende kast, die – heel handig – ook meteen wat extra opbergruimte biedt.

Maar ook een sprekende vaas op je salontafel of een indrukwekkend schilderij aan de muur zorgt voor een fijn evenwicht. Of zet een bijzettafel met daarop een eyecatcher in de spotlight. Een kaal hoekje is hiermee meteen sfeervol opgevuld.

Vergeet trouwens de planten niet. Perfect voor in de erker, naast de bank of op een dressoir of tv-meubel . Grote planten in mooie bloempotten zijn een lust voor het oog en bovendien laat het groen je woning ‘leven’.

Alle vazen en potten

Start met restylen

Something blue

Eettafel Axilon

589,-
1-5 werkdagen in huis

Buffetkast Barcelona

1.799,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 1.599,-

a touch of gold

2 Zits Suite

1.189,-
Mogelijk vanaf 899,-

Happy pink

Tv Meubel Axilon

449,-
1-5 werkdagen in huis

Bank Jim

1.569,-
Mogelijk vanaf 1.259,-

Ontdek meer blogs

EN LAAT JE INSPIREREN