Hoeveel eetkamerstoelen passen er aan mijn eettafel?

De afmeting en de vorm van je tafel is bepalend voor het aantal stoelen dat je kwijt kan. Het is hierbij van belang dat je per persoon 70 centimeter aan tafel reserveert.

Deze ruimte heb je nodig om fijn te kunnen tafelen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de positie van de poten van de eettafel.

Aan een eettafel met een kruispoot passen meer stoelen dan aan een eettafel met poten op de hoeken. Juist de ruimte tussen de poten bepaalt hoeveel plaats er is voor je eetkamerstoelen, je wilt immers wel de stoelen aan kunnen schuiven en kunnen zitten zonder je knie te stoten.

Omdat je daarnaast 70 centimeter ruimte per persoon rekent, maakt het niet uit of je kiest voor eetkamerstoelen met een zitvlak van 40 of 60 centimeter.
In een oogopslag

Wil je weten hoeveel eetkamerstoelen er aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel passen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien hoeveel stoelen je aan kunt schuiven.Rechthoekige eettafel

Onze rechthoekige eettafels gaan van 140x90 centimeter tot 300x110 centimeter. De meeste tafelbladen zijn 100 centimeter breed. De lengte gaat meestal in stappen van 20 centimeter.

Aan de kleinste passen 4 eetkamerstoelen, aan de grootste 10.

rechthoekige eettafels

Vierkante en ronde eettafel

De vierkante en ook de ronde eettafels in onze collectie beginnen bij 110x110 centimeter en eindigen bij de maat 150x150 centimeter.

Hoewel je denkt dat die laatste geen behoorlijke maat is, passen er zeker 8 eetkamerstoelen aan deze vierkante of ronde eettafels.

vierkante eettafels

Ovale eettafel

De kleinste ovale tafel in onze collectie heeft een afmeting van 180x110 centimeter waar 4 stoelen aan passen.

De grootste is maar liefst 300x130 centimeter, hier kunnen 8 stoelen aan geschoven worden.

ovale eettafels


Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.