Alles over kunstleer

alles over kunstleer

Leermomentje! Kunstleer is tegenwoordig zo mooi, dat dit haast niet meer van echt leer te onderscheiden is. Bovendien is kunstleer ook goedkoper. Dus zoek je nog nieuwe meubels, maar ben je gebonden aan een bepaald budget, dan zijn kunstleren meubels een prima optie.

Wij vertellen je alles over kunstleer en de eigenschappen van dit type bekleding.

Wat is kunstleer?

Kunstleer is een materiaal dat lijkt op leer maar bestaat uit Polyurethaan, ook wel kunststof, op een sterke stoffen onderlaag. Het kunstleer dat Goossens gebruikt voor meubels is afgewerkt met een goede beschermende toplaag. Hierdoor is het kunstleer redelijk beschermd tegen invloeden van zonlicht en vuil.

Kunstleer is een stuk goedkoper dan echt leer. Maar omdat kunstleer er tegenwoordig heel erg mooi uitziet, is het materiaal haast niet van echt leer te onderscheiden. Het verschil voel je pas als je op een kunstleren bank of kunstleren stoel plaatsneemt. Hoewel de vullingen van het zitmeubel heel comfortabel zijn, kan het zijn dat het kunstleer wat onnatuurlijk aanvoelt.

Voor- en nadelen

➕ Goedkoper dan leer

➕ Uitstraling als echt leer

➕ Makkelijk in onderhoud

➖ Ademt niet

➖ Kan plakkerig aanvoelen

Voor intensief woongebruik
Kunstleer is een combinatie van een kunststoftoplaag op een sterke stoffen onderlaag. Dit zorgt ervoor dat kunstleren meubels erg geschikt zijn voor intensief woongebruik. Dus ‘leef’ jij op je bank? Dan kun je gerust voor een kunstleren variant kiezen. Wel moet je rekening houden met het gegeven dat bij ruig gebruik van het kunstleren meubel er een krasje in de toplaag kan ontstaan. En ook huisdieren met scherpe nagels kunnen deze krasjes veroorzaken. Laat daarom je huisdieren niet te veel op je bank of stoel plaatsnemen, of leg er een kleedje onder.

Is er kans op plooivorming bij kunstleer?
Een kunstleren bank of stoel heeft kans op plooivorming. Plooivorming is een verschijnsel waarbij plooien en rimpels in de bekleding zichtbaar zijn. Dit ontstaat door het gebruik van het meubel. Plooivorming is dus een gangbaar verschijnsel bij elk gestoffeerd meubel en het doet niets af aan de kwaliteit ervan. Bovendien zijn plooien functioneel omdat deze de naden ontlasten. Als kunstleer te strak om het meubel gespannen is, veroorzaakt dit namelijk scheuren.


Eigenschappen

Untitled Document
Vekleuring door daglicht
Vekleuring door zonlicht
Makkelijk onderhoud
Ademend

Onderhoud van kunstleer

Kunstleer is eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Het onderhouden van jouw kunstleren meubel moet op een juiste manier gebeuren, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je bijvoorbeeld kunstleren bank, fauteuil of eetkamerstoel. Wij geven je de juiste informatie zodat jij aan de slag kan met het onderhoud hiervan.

onderhoud van kunstleer

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.