Onderhoudstips bij kunstleer

alles over kunstleer

Leermomentje!

Kunstleer is een materiaal dat redelijk beschermd is tegen vuil en zonlicht. Daarom is dit materiaal uitermate geschikt voor huishoudens met kleine kinderen. Het onderhoud van kunstleer is makkelijk, maar moet wel op een juiste manier gebeuren.

Hoe onderhoud je kunstleer?

Om het kunstleer soepel te houden, schoon te maken en op te frissen kun je je kunstleren meubel het beste 1 keer per 4 maanden behandelen met onze Leatherlook Clean & Care onderhoudsset. Met dit onderhoudsproduct heb je nog langer plezier van je meubel. Ga wel op de juiste manier aan de slag met dit onderhoudsmiddel. Hoe? Dat lees je in de gebruiksaanwijzing.

Leatherlook Clean Care

Belangrijk: een droge doek

Let op! Gebruik altijd een zachte, schone, droge doek als je je meubel afneemt. Bijvoorbeeld een theedoek. Neem in ieder geval nooit microvezeldoekjes voor het reinigen van je kunstleren meubel. Deze doekjes kunnen de toplaag beschadigen en dat is natuurlijk zonde.

4 tips om je kunstleer langer mooi te houden

Lees de handige tips hier


  1. Warmtebron

  Zorg dat je meubel niet in de buurt staat van warmtebronnen of zonlicht. Kunstleer kan hierdoor uitdrogen.

  2. Huisdieren

  Laat huisdieren niet te veel toe op je meubel. Het is verstandig om er een kleed over je meubel te leggen zodat deze wordt beschermd.

  3. Onderhoud

  Behandel je meubel 1 keer per 4 maanden met het juiste onderhoudsmiddel: onze Leatherlook Clean & Care. Zo blijft het materiaal soepel en droogt het kunstleer niet uit.

  4. Reiniging

  Gebruik altijd een schone droge theedoek als je het meubel reinigt. Microvezeldoekjes kunnen krasjes in de toplaag maken.

Ontdek jouw favoriete meubel online

Of laat je inspireren door de nieuwste blogs


naar alle blogs

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.