Leeronderhoud

Leer meer over leer

Je hebt een mooi leren meubel aangeschaft. Dit meubel wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Wil je geen vlekken in je meubel? Dan raden wij aan om gebruik te maken van onze Premium care service.

Als je kiest voor deze service, hoef jij je over onvoorziene ongemakken geen zorgen te maken. Je kunt onder andere maar liefst 7 jaar lang een beroep op ons doen als het gaat om vlekken in je leren meubel die zijn veroorzaakt door eten en drinken. Wij lossen het probleem voor je op! Daarnaast raden wij aan om je leren meubel te onderhouden met één van onze Protection sets. Met een onderhoudsproduct geef je het leer de juiste bescherming en houd je het materiaal in goede conditie.

Daarnaast luidt het advies om het meubel regelmatig af te nemen met een zachte doek en het leer te stofzuigen met de borstel van de stofzuiger. Maandelijks kun je het meubel nog eens met een vochtige zeem afnemen. Let op! Gebruik een schone zeem of een zeem die je alleen gebruikt voor het reinigen van je leren meubels.

1. Onderhoud afgedekt leer en semi-anilineleer

Texas, Master, Outdoor en Royal leer

Met de Premium Leather Care Kit voor afgedekt leer onderhoud je afgedekt leer, Texas, Master, Outdoor en Royal leer. Deze beschermingsset bevat 2 hoogwaardige producten voor het onderhoud, reiniging en bescherming van het leer.

De beschermingscrème beschermt het leder tegen alle invloeden van buitenaf. Zo wordt het leer vetafstotend en blijft het lang mooi zacht. Dit onderhoudspakket bevat: flacon Leather Care & Protect (250ml), een flacon Natural Leather Cleaner (250ml), inktverwijderaar, 2 doeken en een spons.

2. Onderhoud van vol-anilineleer

Grand classic en classic leer

Vol-anilineleer vraagt om een specifieker onderhoud dan afgedekt leer. Vol-aniline leer is door zijn volledig open structuur gevoelig voor het intrekken van vuil en vocht. Deze zijn lastiger te verwijderen dan bij afgedekte leersoorten en bij semi-aniline leersoorten. Daarom is het vooral bij een vol-anilineleer product belangrijk om een goede bescherming te gebruiken. Zeker als je een gezin met kinderen hebt.

meer weten over vol-anilineleer

3. Onderhoud buffalo leer

Buffalo leer, Mountain en Rancho leer

Buffalo leer, Mountain en Rancho leer behandel je met onze Premium Leather Care Kit voor geschuurd leer, . De fijn geschuurde structuur van dit type leer maakt deze leersoort gevoelig voor vuil, vet en vocht. Met dit totaalpakket heb je alles in huis om het leer als nieuw te laten stralen; een reinigingsmiddel, een beschermingsproduct, een ontvetter en een reinigingsdoekje houden uw meubel jarenlang fris en mooi. Dit onderhoudspakket bevat: een spuitbus Leather Protector (500ml), een flacon Vintage Lotion (500ml), Nubuckspons en een reinigingswashand.

meer weten over buffaloleer

4. Onderhoud handgewassen leer

Handgewassen leer onderhoud je met onze G2O Old Saddle Wax Set. Met deze beschermingsset blijft de oorspronkelijke kleur mooi en behoud je de prachtige uitstraling van deze leersoort.

5. Onderhoud grand classic en vintage leer

Gewaxt en geolied leer

Heb je een meubel aangeschaft met grand classic of vintage leer? Dan is het belangrijk om deze te behandelen met de Leather Care Kit voor gewaxt en geolied leer. De crème beschermt het leer tegen alle invloeden van buitenaf. Het leer wordt vetafstotend en blijft daarnaast lang mooi en zacht. Dit onderhoudspakket bestaat uit een flacon Natural Leather Wax & Oil (250ml), een flacon Natural Leather Cleaner (250ml), 1 spons, 1 reinigingswashand en een doek.

Tips voor jouw nieuwe meubel

Impregneer het leer meteen met de Leather Care & Protect product of de wax & oil, afhankelijk van het type leer.
Borstel het leer na het opdrogen met ronddraaiende bewegingen op met de meegeleverde spons. Ga vervolgens over op het onderhoud voor bestaande meubels.

Tips voor jouw bestaande meubels

Borstel je leren meubel minimaal 1x per maand met de meegeleverde spons en stof het meubel wekelijks af met een plumeau of (voorzichtig) met het mondstuk van de stofzuiger.

Zo pas je de onderhoudsmiddelen toe

Spuitbus Leather Protector (Bij Buffalo leer): Beschermt tegen vuil en vlekken op basis van water, vet en olie. Zorg dat je de ruimte tijdens de behandeling goed ventileert. Test eerst op een niet in het oog vallend deel of de kleuren mooi overeenkomen. Als de kleur afgeeft, ga dan niet verder met behandelen. Houd de spuitbus rechtop en spuit op ca. 20 – 30 cm afstand in gelijkmatige banen. Houd rekening met een droogtijd van ca. 12 uur voor je het meubel weer in gebruik neemt. De inhoud van de bus is voldoende voor ca. 5 – 6 m². Herhaal deze behandeling elke 6 maanden.

Lotion: Reinigt het leer en biedt extra bescherming tegen vlekken. Test voor gebruik op een onopvallende plaats op kleurechtheid en bestendigheid. Pas na het opdrogen kan je het resultaat goed beoordelen. Spuit de lotion op een niet pluizende, schone, witte doek of washand spuiten. Reinig hiermee het leder met een vlakke hand in lichte, cirkelvormige bewegingen. Neem steeds een schoon deel van de doek. Voorkom te hard wrijven. Indien gewenst, na drogen het leder licht opwrijven met een zachte borstel of droge witte badstofdoek.

De spons gebruik je bij lichte, oppervlakkige vervuiling, maar ook voor het opborstelen van geschuurd leer om het veloursachtige uiterlijk te behouden/herstellen. Doe dit met ronddraaiende bewegingen, zonder teveel druk op het leder te zetten. Indien nodig nabehandelen met de spuitbus Leather Protector voor leder.

Bewaar je leather care set op een droge en koele plek in gesloten verpakking.

Zo houd je leer langer mooi

8 handige tips


  1. Zon- of daglicht

  Zet leren meubels niet in direct zon- of daglicht.

  2. Warmtebron

  Zet leren meubels niet tegen of direct naast een warmtebron, hierdoor bestaat de kans dat het leer snel uitdroogt.

  3. Transpiratievocht

  Vermijd langdurig contact met transpiratievocht, zeker wanneer je medicijnen gebruikt.

  4. Huisdieren

  Laat huisdieren niet op met leer beklede meubelsspelen of slapen omdat ze het leer kunnen beschadigen. Ook het transpiratievocht van huisdieren zal de toplaag van het leren meubel beschadigen.

  5. Spijkerbroeken

  Spijkerbroeken geven altijd kleurstoffen af, zelfs als ze al vaak gewassen zijn. Hierbij geldt wel dat hoe donkerder de (spijker-) kleding is, hoe meer kleurafgifte als gevolg van warmte, wrijving en vocht plaatsvindt.

  6. Agressieve reinigingsmiddelen

  Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of oplosmiddelen om leren meubels mee te reinigen. Hiermee beschadig je het leer en dit kan niet meer worden hersteld.

  7. Kussens

  Wissel de kussens regelmatig van plaats. Is dit niet mogelijk? Gebruik dan regelmatig alle zitplaatsen van de bank.

  8. Wissel van plek

  Gebruik eetkamerstoelen gelijkmatig en wissel deze af en toe van plek.