Alles over microleer

alles over leer

Voor onze meubels gebruiken we diverse materialen. Eén daarvan is microleer. Dit leer bestaat grotendeels uit leer in combinatie met polyesterstof.

Wat microleer precies is, wat de eigenschappen zijn en hoe je microleer het beste kunt onderhouden, vertellen we je graag.

Wat is microleer?

Microleer is een combinatie van 70% echt leer en 30% polyesterstof. Het leer dat voor microleer wordt gebruikt, zijn ongebruikte delen van de leren huid. Deze restanten worden gerecycled zodat er weer een groot bruikbaar stuk ontstaat. Dit leer wordt vervolgens verwerkt als onderlaag van het microleer. Vervolgens wordt daar een laag polyesterstof op aangebracht om oneffenheden van het leer te maskeren en het leer te beschermen. Deze laag lijkt op microvezel stoffen, vandaar de naam microleer.


Microleer lijkt op het eerste oog veel op de leersoorten suède en nubuck, maar is doorgaans iets goedkoper dan echt leer. Daarnaast is het gebruik van microleer erg aantrekkelijk omdat het een groot aanbod in kleuren heeft. Een meubel in een stoere bruintint of trendy groen is dus hartstikke mogelijk.
➕ goedkoper dan leer
➕ uitstraling als echt leer
➕ makkelijk in onderhoud
➖ ademt niet
➖ minder duurzaam dan leer

Intensief woongebruik
Mircoleer is een combinatie van echt leer en polyester. Door deze combinatie van materialen is dit materiaal erg sterk en zijn microleren meubels dus erg geschikt voor intensief woongebruik. Dus breng jij aardig wat uurtjes door op je bank of fauteuil? Of op je eetkamerstoelen? Dan is de keuze voor microleer zeer logisch. Let wel op met huisdieren met scherpe nagels! Die kunnen namelijk krasjes veroorzaken. Vind je het toch gezellig als je hond of kat zich naast je op de bank nestelt, dan kun je er een kleedje onder leggen ter bescherming van je microleren meubel.

Is er kans op plooivorming bij microleer?
Als je een microleren meubel koopt, kan er plooivorming optreden. Plooivorming is een verschijnsel waarbij plooien en rimpels in de bekleding zichtbaar zijn en wordt zichtbaar als je het meubel al enige tijd in gebruik hebt. Dit verschijnsel treedt bij ieder gestoffeerd meubel op en doet niets af aan de kwaliteit ervan. De plooien zijn juist nodig zodat de naden van het meubel worden ontlast en deze scheuren doen voorkomen. Daarnaast zorgt plooivorming juist voor een typisch karakteristieke uitstraling die hoort bij een microleren product.


Kenmerken

Untitled Document
Verkleuring door daglicht
Verkleuring door zonlicht
Onderhoud/Reinigbaarheid
Ademend

Onderhoud

Na aankoop van je microleren meubel, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. En dat lukt als je je meubel op de juiste manier onderhoudt. Wij vertellen je hoe je je microleren meubels zo lang mogelijk mooi houdt.

onderhoud microleer

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.