Hoe houd ik mijn matras zo lang mogelijk fris?

alles over matrassen

Een matras koop je voor de lange termijn, de levensduur van matrassen is meestal zo’n 10 tot 12 jaar. Dit is afhankelijk van het soort matras en het onderhoud ervan.

Om je matras zo lang mogelijk fris te houden en het beste eruit te halen wat er in zit, geven we je een aantal tips om je matras op de juiste manier te onderhouden. En dit is helemaal niet zo moeilijk!


6 tips om je matras langer fris te houden

Lees de handige tips hier


  1. Matrasbeschermingset

  Schaf een matrasbeschermingsset aan. Een molton - oftewel een matrasbeschermer - en een hoeslaken beschermen je matras van invloeden van buitenaf, zoals vocht. Onze matrasbeschermingssets zijn heel makkelijk te wassen.

  2. Omkeren

  Keer je matras minimaal 4 x per jaar om in de lengterichting. Zo word je matras overal gelijkmatig belast. Uitzondering hierop zijn de matrassen waarop je alleen op één kant kunt slapen.

  3. Ventilatie

  Zorg voor voldoende ventilatie in je slaapkamer en laat je matras overdag goed luchten. Dit doe je het beste door het dekbed terug te slaan op het voeteneinde.

  4. Viervoeters

  Wij begrijpen het best als je viervoeter je bed net zo lekker vindt liggen als jij zelf. Stofzuig daarna wel altijd het matras! Zo blijft hij schoon.

  5. Luchtvochtigheid

  Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid kan er voor zorgen dat er aan de onderkant van het matras schimmelvorming ontstaat. Het matras kan door schimmel ernstig beschadigd raken of zelfs volledig onbruikbaar worden.

  6. Topmatras

  Een topmatras verlengt de levensduur van je matras, omdat je matras minder snel slijt met een extra matras erbovenop.


Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.