Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een opbergkast?

alles over opbergkasten

Opbergkasten zijn er in verschillende vormen en maten. Kies de kast in de vorm, kleur en het materiaal dat past bij jouw woonstijl. Of je nu een kast zoekt voor de hal, woon- of slaapkamer, door de ruime keuze uit verschillende handgrepen, en een mix van lades, deuren, open vakken, afmetingen en uiteraard stijlen vind je voor iedere ruimte een passende kast.

Door je kast in te delen met opbergmanden heb je extra overzicht, achter de deuren en in de lades berg je de spullen op die uit het zicht moeten blijven. Door de decoratie items als vazen, fotolijstjes en kandelaars een prominente plek in het zicht te geven, maak je van je kast de eyecatcher van je interieur.

Hoe hoog moet mijn opbergkast zijn?

Opbergkasten gaan vaak de hoogte in, en dat is ideaal voor als ie in een kleine ruimte moet staan.

Ander voordeel: hoe hoger de kast, hoe meer je er in op kunt bergen en rommel uit het zicht kunt plaatsen. Hoe hoog ie moet zijn? Dat heeft onder andere te maken met de hoogte tot aan het plafond.

Meer over de hoogte van de opbergkast

Hoe breed moet mijn opbergkast zijn?

Hoe breed je opbergkast mag zijn, heeft natuurlijk alles te maken met de ruimte waarin jij de opbergkast wilt plaatsen, zoals je woonkamer of keuken.

Wij zeggen: meten = weten! Voordat je een opbergkast koopt, is het handig om de minimale én maximale maat te bepalen.

Meer over de breedtemaat

Hoe diep moet mijn opbergkast zijn?

Net als de breedte en hoogte is ook de dieptemaat afhankelijk van waar de kast geplaatst wordt. In de woonkamer heb je vaak meer plaats voor een kast dan in de hal, dus die in je woonkamer mag een grotere dieptemaat hebben.

Daarnaast moet je natuurlijk bepalen wat je precies in de kast wilt plaatsen.

Meer over de dieptemaat

Kies ik deuren, lades en/of open vakken voor mijn opbergkast?

In je zoektocht naar de perfecte opbergkast, kom je veel modellen tegen. Exemplaren met deuren, vakken, lades of een combinatie van beide. En dan zijn er ook nog de opbergkasten die een open vak hebben zodat je hier een mooi item in kunt plaatsen zodat je opbergkast ook meteen fungeert als vitrinekast.

Bovendien hebben we opbergkasten in alle stijlen: van industrieel tot landelijk tot modern. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag bij je keuze.

Meer over deuren, lades en open vakken

Welk materiaal kies ik voor mijn opbergkast?

Voor onze opbergkasten maken we gebruik van diverse houtsoorten, zodat we altijd een opbergkast hebben die je mooi vindt en past bij je woonwensen.

Denk aan stevig eikenhout, klassiek notenhout of robuust teakhout. Wil je weten welk soort hout je het beste kunt kiezen voor je opbergkast? Wij vertellen je meer over deze houtsoorten en benoemen meteen de voor- en nadelen hiervan.

Meer over alle houtsoorten

Hoe houd ik mijn opbergkast schoon en mooi?

Koop je een houten opbergkast, dan houd je je opbergkast in de beste conditie door hem regelmatig te onderhouden. Welk onderhoudsproduct je precies gebruikt, is afhankelijk van de afwerking van het hout. Wij vertellen je er alles over en geven ook een paar tips zodat je opbergkast schoon en mooi blijft zodat je er extra lang van kunt genieten.

Vind je de geur van je nieuwe opbergkast niet heel prettig? Met geurstokjes of –buideltjes kun je die luchtjes tegengaan.

meer over houtonderhoud

Welke opbergkast is perfect voor het opbergen van mijn mappen en ordners?

Een opbergkast leent zich prima als opberger van je huishoudelijke administratie in mappen en ordners. Let er wel op dat je kiest voor een opbergkast met legplanken.

Een opberger met lades is voor mappen en ordners wat onhandiger, omdat je geen overzicht hebt over de mappen.

Meer over opbergkasten voor mappen

Welke kast is ideaal als opberger voor het speelgoed van mijn kinderen?

Iedere ouder kent het wel: rondslingerend speelgoed. Dus struikel jij vaak over de speelgoedauto’s van zoonlief of de barbies van je dochter? Dan wil je toch dat deze in een mum van tijd netjes zijn opgeborgen, zodat ook jij snel aan je relaxavond kunt beginnen.

Nou, dat opruimen én opbergen gaat nog sneller als je een opbergkast hebt met genoeg legplanken waar al het speelgoed makkelijk op geplaatst kan worden.

meer over kindvriendelijke opbergers

Welke opbergkast past het beste in mijn hal?

Je hal is waarschijnlijk een van de kleinste ruimtes in huis. Maar ondanks dat, staan er genoeg spullen. Want waar laat je anders je schoenen, sjaals, mutsen, sleutels en je paraplu? Omdat je hal een kleine ruimte is, kun je het beste kiezen voor een opbergkast met een minimale diepte.

Zo kun je er nog makkelijk langsheen bewegen en kun je deurtjes en lades nog makkelijk openen zonder dat je ruimte te kort komt.

ondiepe kasten

Kan een opbergkast ook functioneren als roomdivider?

Wil jij je ruimte wat knusser maken met een roomdivider? Goed idee! Feitelijk gezien kan een opbergkast best functioneren als roomdivider. Maar meestal functioneert de opbergkast als een wandmeubel.

Houd er dus rekening mee dat de achterkant van de opbergkast niet altijd even mooi is.

Meer over opbergkast als roomdivider

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.