Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een dekbed?

alle vragen over dekbedden

Wil je een nieuw dekbed? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Want waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een dekbed?

Je vindt hier de meest gestelde vragen.

Een nieuw dekbed, welke vulling past bij mij?

Op zoek naar een nieuw dekbed? Denk dat goed na welk materiaal qua vulling bij je past. Iedere vulling heeft zijn voor- en nadelen. De vulling zegt niks over de kwaliteit van het dekbed, maar het is wel belangrijk om de vulling af te stemmen op jouw persoonlijke wensen.

meer over de juiste vulling

Wat is het verschil tussen een donzen dekbed of een dekbed met synthetische vulling?

Zowel dons als synthetische vezels hebben als doel de lichaamswarmte te isoleren en zijn hier in principe ook goed toe in staat. Een donzen dekbed heeft echter minder vulling nodig dan een synthetisch dekbed. Dit komt doordat dons een superieur isolatievermogen heeft in verhouding tot het gewicht. Hierdoor is een donzen dekbed vaak lichter dan een synthetisch dekbed.

meer verschillen

Welk dekbed kan ik het beste kopen bij een huisstofmijtallergie?

Goed nieuws voor iedereen met een huisstofmijtallergie: ook jij kan lekker onder een donzen dekbed slapen. Bij veel mensen speelt nog altijd het hardnekkige vooroordeel dat beddengoed met dons en veren een favoriet onderkomen is voor de huisstofmijt. Het tegendeel is waar.

Meer over het juiste dekbed bij huisstofmijtallergie

Kan mijn dekbed gewassen worden

Zowel een dekbed van dons als een synthetisch dekbed kan gewassen worden. Let goed op het wasvoorschrift en zorg dat het dekbed goed droog is voor je hem weer in gebruik neemt. Wassen is niet altijd noodzakelijk. Door regelmatig je dekbed op te schudden en lekker buiten te laten luchten houd je je dekbed lekker schoon en fris.

meer tips over het wassen van je dekbed

Wat kan ik verder nog doen betreft onderhoud van mijn dekbed?

Het reinigen van het meeste beddengoed dat gevuld is met dons en veren is eenvoudig. Zorg dat je je dekbed regelmatig opschudt en laat hem even luchten. Af en toe kan je je dekbed in de wasmachine wassen, volg hierbij de instructies van het wasvoorschrift en zorg dat je dekbed goed droog is voor je hem in gebruik neemt.

meer onderhoudstips

Wat is het verschil tussen een enkel en 4 seizoenen dekbed?

Bij een enkel dekbed denken we vaak meteen aan een eenpersoons dekbed. Dit is niet het geval! Bij enkel spreken we over een dekbed dat uit een deel bestaat, dat je dus gebruikt voor alle jaargetijden. Bij een 4 seizoenen dekbed zegt het woord seizoen het al; hiermee kan je lekker afwisselen! Dit dekbed bestaat uit 2 delen, 1 zomer deel en 1 voorjaar/najaar deel. Deze twee delen bij elkaar maken een volwaardig winterdekbed. Dit samenvoegen gebeurt met drukkers zodat het dekbed goed aan elkaar blijft zitten.

meer over warmteklassen en seizoensdekbedden

Wanneer moet ik mijn dekbed vervangen?

Een dekbed gaat gemiddeld 8 jaar mee. In de loop ter tijd zal je merken dat het vulmateriaal achteruit gaat, hierdoor wordt de isolatie wat minder en de tijk wordt dunner.

De levensduur van een dekbed wordt ook bepaald door het onderhoud. Natuurlijk kan je je dekbed gewoon wassen volgens het wasvoorschrift. Toch raden wij aan dit niet al te vaak te doen, het vulmateriaal kan slinken als dit wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Regelmatig opschudden en lekker laten luchten dus.

alle dekbedden

Hoe kies ik de juiste maat

Welke maat dekbed het beste bij je past is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van jou en je partner. Mochten jullie een andere voorkeur qua vulling hebben, kan je beter twee eenpersoons dekbedden aanschaffen. Lijkt dat je ongezellig? Je kan natuurlijk ook lekker samen onder één dekbed kruipen. Tweepersoons dekbedden worden meestal in twee maten geleverd.

meer over de maat van het dekbed

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.