Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een nieuw topmatras?

alles over topmatrassen

Wil je extra slaapcomfort toevoegen aan je bed? Hallo topmatras! Topmatrassen geven je nachtrust die extra boost waar je naar verlangt.

Maar welke topper kies je nou precies? En waar moet je nog meer rekening mee houden als het gaat over topmatrassen? Wij vertellen je alles wat je moet weten.


Wat is een topmatras?

Een topmatras, ook wel topper of topdekmatras genoemd, is een dunner matras dat bovenop het matras wordt gelegd om het slaapcomfort te verhogen.

Vaak is een topmatras een onderdeel van een boxspring, maar je kunt een topmatras ook plaatsen op het matras in je ledikant.

meer over topmatrassen

Waarom heb ik een topmatras nodig?

Een topmatras is een must als je matrassen gestoffeerd zijn in de stof van je boxspring. Maar ook als het niet nodig is, kan het raadzaam zijn een topmatras aan te schaffen. Een topmatras heeft namelijk meerdere voordelen: het verhoogt het slaapcomfort, je hebt geen last meer van de naden van je twee eenpersoonsmatrassen in het midden van je tweepersoonsbed, het verlengt de levensduur van je matras én dankzij deze extra laag verhoog je het bed, waardoor je de uitstap vergemakkelijkt.

waarom een topmatras

Welke soorten topmatrassen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

In onze collectie vind je diverse soorten topmatrassen. Zo hebben we topmatrassen met een binnenkern van gelschuim, koudschuim (ook bekend als luxafoam), latex, visco (ook bekend als memory foam, of traagschuim) en topmatrassen bestaande uit minipocketvering. Ieder van deze materialen hebben eigenschappen die comfort verhogend zijn en, compleet afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, het slaapcomfort verhogen.

alle soorten topmatrassen

Welk topmatras past bij mij?

Welk topmatras bij jou past, is afhankelijk van de temperatuur die je wenst in bed, de hardheid, de druk op het lichaam en de ondersteuning van het lichaam.

Heb je het koud in bed? Dan kies je voor een latex topmatras. Wil je juist dat de warmte beter gereguleerd wordt in bed? Dan slaap je een stuk beter op een topmatras van gelschuim, High Resilience of die met pocketvering

meer over het topmatras dat bij jou past

Hoe houd ik mijn topmatras zo lang mogelijk fris?

Tijdens je slaap transpireer je en verlies je gemiddeld wel een halve liter vocht per nacht.

Om je topmatras tegen dat transpiratievocht en eventuele vlekken te beschermen, kun je het beste een beschermingsset voor je topmatras aanschaffen. Deze set bestaat uit een molton en een hoeslaken die heel makkelijk te reinigen zijn.

meer over het onderhoud van je matras

Hoe maak ik mijn matras op?

Je topmatras kun je het beste beschermen met een molton en hoeslaken. Zo is deze beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals transpiratievocht.

Een molton en hoeslaken zijn heel makkelijk om het topmatras te spannen, omdat een topmatras gemiddeld maar 7 centimeter dik is. Dat betekent dat een topmatras dus ook veel lichter is dan een matras en aanzienlijk makkelijker op te tillen is bij het opmaken van het bed.

meer over het opmaken van je matras

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.