header-een-kwestie-van-smaak_2

Kwestie van smaak

Bij het uitzoeken van een nieuwe bank is het misschien wel het belangrijkst dat het past bij jouw smaak. Stap 1 is dan ook om te kijken welk ontwerp je het meest aanspreekt. Houd je van strak en clean, ben je een gezelligheidsdier met veel woonaccessoires in huis of houd je van veel natuurlijke materialen? Bij Goossens houden we rekening met iedereen, want we vinden het belangrijk dat je je lekker voelt op jouw bank. Let op: probeer in deze fase vooral naar het design te kijken. Aan stoffering en kleur valt namelijk (bijna) altijd te sleutelen.


LANDELIJK


De term ‘plofbank’ is eigenlijk wat er wordt bedoeld met een bank in landelijke stijl. De kussens zijn vaak gevuld met veren, waardoor je je lekker in de bank kunt nestelen. Naast de zitkussens is deze bank ook goed gevuld met decoratieve kussens, waardoor hij er erg uitnodigend uitziet. De armleuningen van de ‘Riviera Maison’ modellen zijn vaak gekromd en de poten zijn weggewerkt achter de stoffering. Deze bank maakt de woonkamer heerlijk knus. Ook een landelijke bank, maar dan in de categorie stoer: De leren versie. Ook hierbij is de armleuning breed, het zitvlak groot en zijn de poten weggewerkt, maar is het (opgeschuurde) leer ruig en past het perfect binnen een mannelijk, maar gezellig interieur.

MODERN


Strakke lijnen, ranke poten, een stevige zitting en helemaal volgens de laatste trends. Dat is de moderne bank in een notendop. In de ontwerpen van deze zitmeubels wordt nog al eens geëxperimenteerd en ook op het gebied van kleur is niets te gek. Heb je lef en durf je je bank niet alleen als zitmeubel maar ook als Piece of Art in te zetten? Dan heb je je jouw match in de moderne bank gevonden.

PUUR


Vind je een plofbank te rommelig en een moderne bank te strak? Dan is er ook een tussenoplossing: één van de banken uit onze Puur collectie. Een grove bank met stevige zitkussens in een aardetint zou dan zomaar eens jouw droombank kunnen zijn. Deze bank is tijdloos en gaat daarom jaren mee. Een investering waar je absoluut geen spijt van zal krijgen.

LUXE


Bijzondere designs, luxe materialen en hoogwaardige afwerkingen zijn kenmerkend voor de luxe woonstijl. Je houdt van opgeruimde ruimtes en alles ziet eruit om door een ringetje te halen. Kortom: het is prima vertoeven in jouw paleis. Voeg daar extra gemak in de vorm van verstelbare arm- en hoofdsteunen of een verwarming in de zitting van je bank aan toe en je bent de koning te rijk.