Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een nieuwe buffetkast?

alles over buffetkasten

Een buffetkast is een grote kast met in principe twee functies. Het onderste gedeelte van de buffetkast wordt vaak gebruikt voor opslag en bestaat daarom uit deuren en/of lades. Het bovenste gedeelte van de buffetkast is vaak open waardoor dit gedeelte van de kast zich bij uitstek leent om bijvoorbeeld (decoratief) servies in te plaatsen of andere decoratiestukken. Een functionele showkast om mee te pronken!

Reden te meer om een buffetkast in huis te halen, een prominente plek te geven én mooi in te delen. Maar welke buffetkast past het beste bij jouw woonwensen? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een buffetkast? Je leest hier de meest gestelde vragen.

Welk materiaal kies ik voor mijn buffetkast?

Voor onze buffetkasten maken we gebruik van verschillende materialen, zodat we altijd een buffetkast hebben die je mooi vindt en past bij je woonwensen. Zo kun je denken aan teakhout, met haar grove nerf en meerdere noesten. Eikenhout, stoer en robuust met diverse afwerkingsmogelijkheden. En natuurlijk het onderhoudsvriendelijke MDF.

Wil je weten welk soort hout je het beste kunt kiezen voor je buffetkast? Wij vertellen je meer over deze houtsoorten en benoemen meteen de voor- en nadelen hiervan.

meer over onze houtsoorten

Hoe kan ik een buffetkast het beste indelen?

Natuurlijk is het altijd de kunst om je buffetkast mooi maar functioneel in te richten. De onderkant van een buffetkast bestaat vaak uit lades en ruimtes die worden afgesloten met kastdeuren. Dit biedt dus de mogelijkheid om hier je vazen, schalen en pannen op te slaan, of dat speciale kerstservies dat maar eenmaal per jaar uit de kast wordt gehaald. In het bovenste gedeelte, dat vaal wordt afgesloten door deuren van glas, kan je je mooiste decoraties kwijt.

Denk aan (antiek) servies en zilveren bestek. Glaswerk komt altijd mooi uit in een buffetkast. Dus zet je fraaiste karaffen en glaswerk maar mooi in the picture!

meer over het indelen van je buffetkast

Kan ik een buffetkast op maat laten maken?

Buffetkasten zijn er in alle soorten en maten; hoge en lage buffetkasten, brede en smalle buffetkasten. Met glazen deuren, dichte deuren en lades, bijna alle vormen en maten hebben wij in onze collectie. De afmetingen variëren van 1 meter tot bijna 2,5 meter breed. De hoogte varieert van 1.99 meter tot 2.23 meter. Toch kan het voorkomen dat jouw wens er nét niet bij zit.

Wij maken geen buffetkasten op maat, maar wij kunnen wel met je meekijken hoe we onze bestaande collectie kunnen laten aanpassen naar jouw wensen. Laat je hierover inspireren en informeren door onze woonspecialisten.

zoek een winkel in de buurt

Hoe onderhoud ik mijn (houten) buffetkast?

Koop je een houten buffetkast, dan houd je je buffetkast in de beste conditie door hem regelmatig te onderhouden. Welk onderhoudsproduct je precies gebruikt, is afhankelijk van de afwerking van het hout. Wij vertellen je er alles over en geven ook een paar tips zodat je opbergkast schoon en mooi blijft zodat je er extra lang van kunt genieten.

Tip: Het kan zijn dat er in de lades en de kasten van je buffetkast nog een luchtje hangt van de afwerkingsmiddelen. Vind je de geur van je nieuwe buffetkast niet heel prettig? Met geurstokjes of –buideltjes kun je die luchtjes tegengaan.

meer over houtonderhoud

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.