Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een fauteuil?

Alle vragen over fauteuils

Ben je op zoek naar een fauteuil? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Want zo'n eye-catcher in je woonkamer moet aan flink wat eisen voldoen. In de eerste plaats denk je natuurlijk aan het comfort, maar ook de positie in je woonkamer is een belangrijke overweging. Daarnaast kan je kiezen voor een fauteuil die helemaal op gaat in je interieur, of kies juist een opvallend exemplaar die je interieur een geheel nieuwe twist geeft.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste fauteuil? Hier vind je de meest gestelde vragen.

Wat is het verschil tussen een stoel en een (relax) fauteuil?

Eigenlijk spreken we in de woonkamer alleen maar over fauteuils. Een fauteuil is als het ware een comfortabele bank voor 1 persoon. Binnen de fauteuils kennen we verschillende soorten: de relaxfauteuil, die (elektrisch) af te stellen is, de van oorsprong Engelse clubfauteuil, de gezellige oorfauteuil en de praktische draaifauteuil.

Meer over de verschillende fauteuils

Hoe zorg ik dat mijn nieuwe fauteuil perfect in mijn interieur past?

Met een fauteuil kan je veel kanten op. Als je kiest voor een bekleding met net een andere kleur, kan je hem als echte eye catcher in je woonkamer zetten. Speel met de opstelling, zodat je een gezellige tuingerichte woonkamer creëert. Of kies er juist voor om de meubels om de open haard te groeperen. Kortom: door je fauteuil slim te combineren met je bestaande meubels heb je in een mum van tijd een heel andere woonkamer. 

meer combinatietips voor je fauteuil

Kies ik een fauteuil met een stoffen of leren bekleding?

De keuze voor stof of leer is vaak afhankelijk van je leefomstandigheden. De aanwezigheid van kinderen of huisdieren kunnen hier een beslissende factor zijn. Je kan natuurlijk ook puur kijken naar je interieurstijl: bij een stoffen bekleding heb je vaak iets meer keuze in kleuren en motieven. Een leren bekleding kan daarentegen zorgen voor een luxere uitstraling van je woonkamer. Door de bekleding op de juiste manier te onderhouden heb je nog jaren plezier van je fauteuil.

meer over de bekleding

Is mijn lengte van invloed op de keuze van de juiste fauteuil?

Om lekker comfortabel te kunnen zitten, is het belangrijk dat je stoel goed past bij je lengte en lichaamsbouw. Vaak wordt dit bepaald door de zithoogte. Als uitgangspunt kan je ervan uitgaan dan de stoelzitting ongeveer 2 cm lager moet zijn als de hoogte van je knieholten. Ook de zitdiepte van de stoel moet voldoende zijn om ervoor te zorgen dat je comfortabel rechtop kunt zitten. De hoogte van de armleggers zorgen ervoor dat je een extra steuntje hebt en je je schouders kunt ontspannen.

Heb je een fauteuil op het oog? Kom een keer proefzitten in een van onze winkels!

vind een winkel in de buurt

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.