Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een nieuw tv-meubel?

alles over tv-meubels

Wil je een nieuw tv-meubel? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Want waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een tv-meubel?

Je vindt hier de meest gestelde vragen.

Hoe groot moet mijn tv-meubel zijn?

Het is belangrijk dat je tv-meubel genoeg plaats biedt voor je televisie. En ook moet je rekening houden met de afmetingen van de wand, waar het tv-meubel tegen geplaatst wordt. Vervolgens is de hoogte van het meubel belangrijk. Want je televisie moet natuurlijk wel op de ideale kijkhoogte staan, en dit is per persoon verschillend.

meer over de afmeting

Wat is de ideale hoogte van een tv-meubel?

De ideale hoogte voor je nieuwe tv-meubel is afhankelijk van je ideale kijkhoogte. De een kijkt graag recht voor zich uit, terwijl de ander liever omhoog kijkt. Bepaal daarom eerst de kijkhoogte die jij het prettigst vindt.

meer over de hoogte

Kies ik een eikenhouten, notenhouten, teakhouten of hoogglans tv-meubel?

Bij Goossens hebben we tv-meubels in allerlei stijlen: van tv-meubels in eikenhout tot een hoogglans witte varianten. Welke het beste bij jou past, is afhankelijk van je smaak en leefsituatie.

meer over materiaal

Hoe onderhoud ik mijn houten tv-meubel?

Voor ieder meubel hebben wij onderhoudsproducten, dus ook voor je nieuwe tv-meubel. Het goed onderhouden van het materiaal is essentieel, je geniet langer van je meubel als je het hout goed verzorgt. Hoe? Dat vertellen we je graag.

meer over onderhoud

Past mijn apparatuur in mijn tv-meubel?

Bij een tv hoort ook allerlei apparatuur, en dan is het fijn als al die apparatuur netjes in je tv-meubel geplaatst kan worden. Beslis eerst welke apparatuur je kwijt wilt in je meubel en hoeveel ruimte dit in beslag neemt.

meer over apparatuur in je tv-meubel

Kies ik een tv-meubel met lades en deurtjes of een tv-meubel met open vakken?

In onze collectie vind je tv-meubels met lades en deurtjes, maar ook varianten met open vakken. Houd je van een opgeruimd huis? Dan kun je het beste kiezen voor een tv-meubel met lades en deurtjes, zodat allerlei apparatuur niet zichtbaar is.

Een tv-meubel met open vakken is juist fijn omdat tv apparatuur dan veel makkelijker is te bedienen. Alle voor- en nadelen hebben we voor je op een rijtje gezet.

alle voor- en nadelen

Heeft mijn tv-meubel een kabeldoorvoer, zodat kabels netjes weggewerkt kunnen worden?

Je apparatuur heeft kabels met stekkers die in het stopcontact gestoken moeten worden. En natuurlijk wil je die kabels het liefst zo netjes mogelijk wegwerken. Met een kabeldoorvoer in je tv-meubel is dat mogelijk. Wij kunnen zo’n doorvoer heel makkelijk voor je realiseren als je dat graag wilt.

meer over kabeldoorvoer

Kan mijn apparatuur signaal ontvangen in mijn tv-meubel?

Je televisieapparatuur, zoals een televisiemodem, gameconsole of je soundbar, is afhankelijk van binnenkomende signalen. Anders werkt de apparatuur niet. De apparatuur op of in je tv-meubel moet dus binnen het bereik van de afstandsbediening staan zodat het signaal opgevangen kan worden. Plaats je apparatuur uit het zicht, dus achter deurtjes en in lades van je tv-meubel, dan moet je ervoor zorgen dat je signalen alsnog op de plaats van bestemming aankomen.

Mocht je afstandsbediening niet werken, dan kan dit tegenwoordig opgelost worden met infraroodextenders. Daarnaast kun je apparaten die je minder vaak gebruikt, zoals een dvd-speler of spelcomputer, prima achter een klepmechanisme opbergen, zodat ze alleen bij gebruik in het zicht staan.


Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.