Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een nieuwe vitrinekast?

alles over vitrinekasten

Een vitrinekast is een kleine versie van de buffetkast. De vitrinekast is uitermate geschikt om je mooiste accessoires, fotolijstjes, verzamelingen en souvenirs tentoon te stellen. Sommige vitrinekasten zijn voorzien van deurtjes of lades. Hier kun je altijd wat spullen kwijt die je uit het zicht op wilt bergen.

Een vitrinekast komt in veel ruimtes uitstekend tot haar recht, in de slaapkamer, woonkamer, of in de studeerkamer. Je kan je vitrinekast ook prima combineren met een mooi dressoir of wandtafel in dezelfde stijl.

Reden te meer om een vitrinekast in huis te halen, een prominente plek te geven én mooi in te richten. Maar welke vitrinekast past het beste bij jouw woonwensen? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een vitrinekast? Je leest hier de meest gestelde vragen.

Welk materiaal kies ik voor mijn vitrinekast?

Voor onze vitrinekasten maken we gebruik van verschillende materialen, zodat we altijd een vitrinekast hebben die je mooi vindt en past bij je woonwensen. Zo kun je denken aan dennenhout, eikenhout, metaal of MDF.

Wil je weten welk soort hout je het beste kunt kiezen voor je vitrinekast? Wij vertellen je meer over deze houtsoorten en benoemen meteen de voor- en nadelen hiervan.

meer over onze houtsoorten

Hoe kan ik een vitrinekast het beste indelen?

De vitrinekast kan gemakkelijk een van de meest geliefde meubelstukken uit je interieur worden. Als er een kast bij uitstek geschikt is voor het showen van je mooiste, meest persoonlijke accessoires, souvenirs, verzamelingen, gewonnen prijzen bij sportwedstrijden, dan is het wel de vitrinekast. Bijkomend voordeel: je meest dierbare schatten blijven buiten bereik van kinderen en huisdieren en kunnen stofvrij staan. Toch kan het inrichten van een vitrinekast nog best een uitdaging zijn. Alles staat immers in het zicht. De kunst is dus om het niet al te rommelig of onrustig over te laten komen.

Door kleuren en vormen goed op elkaar af te stemmen, losse items slim te groeperen en ruimte over te laten voor leegte, creëer je al snel een mooi geheel.

meer over het indelen van je vitrinekast

Kan ik een vitrinekast op maat laten maken?

Vitrinekasten zijn er in alle soorten en maten; hoge en lage vitrinekasten, brede en smalle vitrinekasten. Met hoge glazen deuren, of ook voorzien van lades, bijna alle vormen en maten hebben wij in onze collectie. De afmetingen variëren van 80 cm tot bijna 1,5 meter breed. De hoogte varieert van 1.43 meter tot 2.20 meter. Zo past de vitrinekast in iedere (woon)kamer. Toch kan het voorkomen dat jouw wens er nét niet bij zit.

Wij maken geen vitrinekasten op maat, maar wij kunnen wel met je meekijken hoe we onze bestaande collectie kunnen laten aanpassen naar jouw wensen. Laat je hierover inspireren en informeren door onze woonspecialisten.

vind een winkel in de buurt

Hoe onderhoud ik mijn (houten) vitrinekast?

Koop je een houten vitrinekast, dan houd je je vitrinekast in de beste conditie door hem regelmatig te onderhouden. Welk onderhoudsproduct je precies gebruikt, is afhankelijk van de afwerking van het hout. Wij vertellen je er alles over en geven ook een paar tips zodat je opbergkast schoon en mooi blijft zodat je er extra lang van kunt genieten.

Tip: Het kan zijn dat er in de lades en de kasten van je vitrinekast nog een luchtje hangt van de afwerkingsmiddelen. Vind je de geur van je nieuwe vitrinekast niet heel prettig? Met geurstokjes of –buideltjes kun je die luchtjes tegengaan.

meer over houtonderhoud

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.