• 28-03-2022
  • Slaapkamer

1. Switch je beddengoed van winters warm naar luchtige lente

Het vervangen van je beddengoed is een gemakkelijke manier om je slaapkamer een lente make-over te geven. Kies voor een dekbedovertrek in een bloemenprint of in een lichte pasteltint of basic aardetint. Vervang ook de sierkussens en het plaid op bed en kies voor een fleurige variant die je vrolijk maakt. Combineer luchtig blauw met zachtroze en zalmkleur voor een luchtige lentelook. Tip: vervang ook meteen je donzen winterdekbed voor een verkoelender exemplaar. Zo ben jij helemaal klaar voor de eerste lentedag!

Beddengoed voor de lente

2. Haal de lente in je slaapkamer met een licht bed

Houd je van het mooie weer en wil je het gevoel van de lente het hele jaar door laten terugkomen in je slaapkamer? Kies dan voor een boxspring of gestoffeerd bedframe in een lichte kleur. Een bed in de kleur crème, zand, offwhite of beige geeft je slaapkamer een frisse uitstraling én is gemakkelijk te combineren met iedere denkbare kleur. Je creëert een serene sfeer in de slaapkamer als je het lichte bed combineert andere lichte aardetinten, maar kunt het ook upspicen met zomerse kleuren zoals roze, oranje en geel.

Naast de kleur heeft ook de vorm invloed op de uitstraling. Een bed op pootjes oogt letterlijk en figuurlijk luchtiger en een hoofdbord met afgeronde hoeken geeft je slaapkamer een friendly look.

3. De rotanstoel voor binnen én buiten

Een fauteuil is de finishing touch van je slaapkamer. Je creëert met dit zitmeubel een plek waar je rustig een boek kunt lezen of je schoenen kunt aantrekken. Materialen zoals rotan, lichte houtsoorten en een fris witte stof passen bij de lentelook. Tip: kies voor een stoel die ook geschikt is voor buiten. Je kunt de stoel dan naar buiten verplaatsen tijdens een mooie lentedag. Een boek lezen met de zon op je gezicht is toch het ultieme lentegevoel?

Bonustip: heb je in de slaapkamer grote ramen met uitzicht op de tuin? Laat de gordijnen in de lente open, zodat je binnen en buiten écht met elkaar verbindt. In de ochtend straalt een nieuwe lentedag je tegemoet.

Met deze slaapkamer items

creëer je een lentelook in de slaapkamer

Bedframe Capelli

1.679,-
Mogelijk vanaf 1.449,-

Poef Saht

99,99

Dyla

685,-




Ontdek meer blogs

en laat je inspireren