• 16-06-2021
  • Slaapkamer

1. Een dekbedovertrek van natuurlijk materiaal

Tijdens de warme zomernachten is het aan de raden om te slapen onder het dunne exemplaar van het 4-seizoenen dekbed of een luchtig zomerdekbed. Kies vervolgens een dekbedovertrek gemaakt van een natuurlijk materiaal. Denk aan linnen, zijde of een katoenen dekbed. Deze stoffen staan namelijk bekend om het feit dat ze goed ademend en vocht absorberend zijn, lekker verfrissend dus! Zorg er daarnaast voor dat je het beddengoed op jouw bedframe of boxspring minstens één keer per week verschoont om dat frisse gevoel de gehele zomer vast te houden.

Tip: kies niet alleen voor een overtrek van natuurlijk materiaal, ga ook voor een variant in een lichte kleur, dit houdt namelijk minder warmte vast wanneer de zon erop schijnt. Ga nog een stapje verder door ook gordijnen in een lichte kleurtint te kiezen. Kleine moeite, groots resultaat!

Bekijk alle dekbedovertrekken

2. Kies voor het juiste matras

Heel herkenbaar in de zomer; urenlang draaien en woelen totdat je ein-de-lijk in slaap valt. Voor een goede nachtrust is de juiste temperatuur in bed essentieel. Pocketvering matrassen of topmatrassen met gelfoam kern zijn hiervoor de perfecte uitkomst. Deze kern heeft namelijk een verkoelend en ventilerend effect waardoor jouw matras elke dag heerlijk fris aanvoelt en je zorgeloos kunt slapen ondanks de warme zomernachten. Zorg daarnaast voor dat je voldoende ruimte hebt in bed, vooral als je samen met een partner slaapt. Denk aan een ruime boxspring 180x200, zo kan je lekker uit elkaar liggen als de hitte je even te veel wordt.

In een paar simpele stappen jouw perfecte matras? Maak dan gebruik van onze handige keuzehulp en vind het matras dat perfect past bij jouw lichaam en slaapwensen.

Naar de matrassen keuzehulp

3. Natuurlijke ventilatie dankzij kamerplanten

De temperatuur in de slaapkamer is bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een koele, goed geventileerde slaapkamer zodat er voldoende zuurstof is en je diep kunt slapen. Buiten de standaardmethoden is er nog een slimme manier om ervoor te zorgen dat je slaapdomein koel blijft, namelijk met planten. Als planten hoge temperaturen ervaren, laten ze overtollig water verdampen via de bladeren zodat ze kunnen afkoelen. Hiermee verkoelen ze ook gelijk de omgeving om hun heen. Met een paar planten in jouw slaapkamer haal je in feite natuurlijke airconditioners, handig toch?

Slaaptips

Meer adviezen voor een heerlijk frisse slaapkamer? Bekijk dan deze blog.

5 tips om koel te slapen

Verkoelende items

Voor jouw zomerse slaapkamer

Ontdek meer blogs

En laat je inspireren