• 25-06-2018
  • Slaapkamer
Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant 924

Weinig dingen zijn zo leuk (en belangrijk!) als een goede nachtrust. Veel mensen denken daarbij meteen aan een boxspring. Vaak omdat deze bedden eruitzien alsof je er meteen in wilt springen, of omdat je ze terugvindt in luxehotels. Maar wist je dat een ledikant ook verrassend veel voordelen heeft en bijna net zo comfortabel is? 

Een ledikant geeft je slaapkamer snel sfeer

Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant 925

Met een ledikant pas je jouw slaapkamer in een handomdraai aan aan je persoonlijke stijl. Hou je van het ‘noordelijke minimalisme’? Geef je kamer dan heel eenvoudig een Scandinavische look. Kies voor een optisch slank ledikant van blank hout, combineer het met pastelkleurig of wit bedlinnen en je hebt de juiste stijl te pakken. Of juist een donker dekbedovertrek om het wat stoerder te maken. 

Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant 926

Ben je meer voor het romantische? Kies dan een landelijk ledikant (of zelfs een hemelbed!) en pas je bedlinnen daarop aan, bijvoorbeeld met een dekbedovertrek  met bloemenprint. Hou je van industrieel en stoer? Ga voor een zwart of grijs frame. 

Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant 928

Boho? Ook hier doet een slank model het goed. Combineer het met luchtige en natuurlijke materialen en groen in de slaapkamer. Zoals je ziet, kan je met een ledikant heel snel en makkelijk je slaapkamerstijl veranderen. 

Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant 929

Als bijkomend voordeel kan je het bed vaak combineren met nachtkastjes en andere meubelen uit dezelfde lijn. Zo behoud je altijd eenheid, hoe vaak je woonstijl ook verandert.

Het is net zo comfortabel als een boxspring

Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant 927

Denk je dat een boxspring voor meer comfort zorgt? Gewoon omdat hij eruitziet als één groot blok verwennerij? We kunnen inderdaad niet tegenspreken dat een boxspring er vaak heel uitnodigend uitziet. Maar wist je dat maar liefst 80% van het comfort door de matras bepaald wordt? Het belangrijkste is dus dat je een matras kiest die bij jouw lichaamsgewicht en favoriete slaaphouding past. En dat betekent dat je in een ledikant net zo goed kan slapen als in een boxspring! Wil je nóg meer comfort? Kies dan een extra topmatras voor een nachtrust om van te dromen. 

Een ledikant is makkelijk schoon te houden

Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant 930

Een groot voordeel van een ledikant is dat je hem makkelijk schoon kunt houden. Een houten frame kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig stof- en vlekvrij houden. En kies je voor een model op (hoge) poten? Dan is stofzuigen onder het bed ook een fluitje van een cent. Een ledikant is dus ideaal voor mensen met allergieën zoals huisstofmijt en hooikoorts.  

Wist je dat...

Blog - 3 verrassende voordelen van een ledikant

... je niet moet vergeten om om ook dwarsbalken en onderzetpoten te kopen bij de aanschaf van je ledikant.

Slapen als een roos in een sfeervolle slaapkamer doe je met deze items: