• 21-12-2021
  • Hal

Tip 1: Creëer creatieve opbergoplossingen

Een opgeruimde hal zorgt voor een mooi entree en scheelt kostbare tijd als je 's morgens de deur uit wilt maar nog op zoek maar naar die ene linkerschoen. In een schoenenkast kan je al je schoenen mooi uit het zicht opbergen. Schoenenkasten zijn vaak verrassend smal waardoor er in iedere hal wel een plekje voor te vinden is. Door een mand erop of erin te plaatsen kan je ook je handschoenen, mutsen en oorwarmers kwijt.

DIY: Koop of maak een aantal planken van minimaal 15 cm diep. Bevestig deze met een plankendrager of blind aan de muur en creëer zelf een praktische en stijlvolle schoenenwand.

Tip 2: Kies de juiste kapstok

Een kapstok moet genoeg ruimte bieden zodat de jassen, sjaaltjes en paraplu's van je gezinsleden en van de visite netjes kan worden opgehangen. Een staande kapstok is heel praktisch; je kan hem verplaatsen en hij biedt rondom plek om een jas aan te hangen. Toch kan een staande kaptok stiekem meer plaats innemen dan je verwacht.

Een wandkapstok is bevestigd aan de muur en daarmee is zijn plek definitief. Let er bij plaatsing op dat de kapstok dat de deuren nog goed open kunnen slaan en kies een exemplaar met voldoende haken.

Heb je toch nog meer ruimte nodig? Plaats dan een aantal losse wandhaken die kunnen dienen als kinderkapstok of om je handtas aan op te hangen. Ga mee met de seizoenen en berg in de zomer de winterjassen elders op.

Tip 3: Zorg voor de juiste halverlichting

Verlichting is voor een groot deel bepalend voor de sfeer. Een mooie hanglamp met motief reflecteert een schitterend lichteffect, terwijl je met een industriële lamp vaak een recht lijnenspel creëert. Hierbij mag de lamp best als eyecatcher fungeren, maar maak hem niet te promintent. Halverlichting heeft vooral een functionele taak, het laatste wat je wilt bereiken is dat de lamp de ruimte als het ware overneemt. Stem de grootte van de lamp dus af op de grootte van je hal.

Tip 4: Creëer een lichte basis en style af met accessoires

Verf de muren in een lichte kleur. Een donkere kleur op de muur laat de ruimte kleiner lijken, en omdat er vaak niet veel daglicht de hal in komt, kan je daarom beter kiezen voor een een lichte basis. Plaats een spiegel op de lange wand voor een ruimtelijk effect. Geef de hal een persoonlijk tintje met een mooie fotolijst of een kleurrijk boeket.

Bonustips: Met deze tips voor de vloer laat je je hal groter lijken

- Leg bij een smalle hal de vloer in de breedte om de ruimte breder te laten lijken.
- Verf de plinten in dezelfde kleur als je vloer, zodat het vloeroppervlak groter lijkt.
- Kies je voor een tegelvloer? Maak dan gebruik van grotere tegels, met subtiele nuances in kleurverschil.

Maak jouw hal compleet

met deze items

Schoenenkast Joey

319,-
1-5 werkdagen in huis

Pas Spiegel Senza

199,-
1-5 werkdagen in huis