• 11-02-2018
  • Slaapkamer
Blog Valentijn 11-02 header 2

Nog een paar nachtjes slapen en het is Valentijn. Al zolang we ons kunnen herinneren is dit dé dag waarop jij je geliefde extra mag verwennen met een lief berichtje en een mooi cadeautje. Of verras je grote liefde met een heerlijk ontbijtje op bed. Liefde gaat ten slotte door de maag, er is niets beter dan een verse croissant, een eitje en een glas jus d’orange in de ochtend. En als je slaapkamer dan ook nog helemaal in romantische sferen is, is deze quality time samen extra fijn. Besteed dus ook wat liefde aan de meest romantische plek in je huis!  Wij geven je een paar tips waarmee jij je slaapkamer een nieuwe romantische look kunt geven.

Blog 11-2 - valentijn romantische slaapkamer - 3

1. Een romantisch bed 

De grootste eyecatcher in je slaapkamer is het bed. Dus als jij een romantische look wilt, is het van belang dat je een bed koopt dat bij de romantische stijl past. Hoewel vroeger al snel werd gekozen voor bedden met hele sierlijke vormen, is de romantische stijl anno 2018 in een moderner jasje gestoken. Een bed met strakkere lijnen kan dus prima, zolang de uitstraling maar warm is. Omdat je zelf je boxspring bij ons kunt samenstellen, mag je zelf de stof van het bed bepalen!  Kies je voor een zachte stof in een lichte kleur, dan heb je de landelijk romantische stijl te pakken.  Ook boxsprings met capitons - je weet wel, die knopjes in het hoofd- en voetbord van een boxspring - zorgen voor die sprookjesachtige uitstraling die jij in je slaapkamer wilt. En het ziet er ook nog eens heel luxe uit. Deze bedden vragen erom om lange nachten in door te brengen. Plaats er nog wat extra sierkussens op en een zachte plaid en je romantisch nestje is af. Wil je extra fijn zitten tijdens je ontbijtje op bed? Dan is tippen wij een elektrisch verstelbare boxspring. Hiermee kun je je bed in de stand zetten zodat jij extra lekker zit. Ook handig voor dat ontbijtje op bed zijn bijzettafels die je aan je bed kunt schuiven, zoals bijzettafel Jill. 

Blog 11-2 - valentijn romantisch slapen

2. Een lovely zitmeubel

Als je een grote slaapkamer hebt, kun je een knus hoekje creëren. Dit doe je door een mooi zitmeubel, zoals een bankje, in de romantische stijl te plaatsen met daarop harige plaids en mooie kussens in romantische kleuren als roze, wit en crème. En denk ook aan een loveseat: een romantischer meubel is er niet als je het ons vraagt. In een loveseat kun je niet anders dan tegen elkaar aan kruipen... Heb je niet zoveel plaats, dan kun je ook kiezen voor een kleine fauteuil of één of meerdere bijzettafels. Die bijzettafeltjes zijn ideaal voor je kaarsen of een romantisch fotolijstje met de mooiste foto van jouw en je lief. Wat je ook op een bijzettafel neer kunt zetten zijn geurstokjes die je slaapkamer weer lekker laten ruiken. Mmm...

Blog 11-02 - valentijn romantisch slaapkamer -2

3. Romantisch op een vloerkleed 

Een vloerkleed is niet alleen heel erg geschikt om je woonkamer een stuk gezelliger te maken, ook in slaapkamers met een houten vloer geeft een vloerkleed de ruimte meteen veel meer warmte. Je kunt kiezen voor een wollen vloerkleed in een lichte tint, een hoogpolig vloerkleed of een vloerkleed in een mooie kleur. Ook een wollige vacht geeft dat knusse gevoel. Zo'n vloerkleed is perfect om samen op neer te strijken voor een romantisch avondje samen. Zorg voor kaarslicht, een goede wijn en lekkere hapjes. Succes gegarandeerd! Kies een vloerkleed dat in jouw slaapkamer past. 


4. Sfeerlichtjes 

Wil je meer romantiek in je slaapkamer, zorg dan voor licht dat je kunt dimmen. Met zo’n dimmer op je lamp heb je altijd het gewenste licht. Als dat niet mogelijk is, kun je ook kiezen voor een nachtlampje of bedlampjes die je op je boxspring of ledikant kunt bevestigen. Die zijn trouwens ook heel handig voor het lezen van een boek terwijl je lief al naar dromenland is. 

5.    Een comfortabele topper

Kun je niet romantisch tegen elkaar aan kruipen omdat je last hebt van gescheiden matrassen? Met een topper los je dit probleem op! In onze collectie vind je diverse matrastoppers, ook wel topmatrassen genoemd. Kom eens proefliggen in één van onze winkels en beslis welke jij het meest comfortabel vindt liggen. 


Meer romantische bedden:

Meer items om jouw slaapkamer een romantische look te geven: