None
  • 09-08-2017
  • Slaapkamer
8150870-01-ledikant_bergamo

Slapen in de zinderende zomerhitte kan best een uitdaging zijn. Want onder een dekbed is het bloedje heet, maar helemaal boven de lakens is het soms net weer te fris of gewoonweg niet fijn. Kortom: het is een hoop gedoe! Om het je toch zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we vijf slaaptips op een rijtje gezet. Zo komen we uitgeslapen de zomer door!

Tip 1: Een extra ventilerend dekbed

Een zomerdekbed is eigenlijk onmisbaar in de warmste maanden van het jaar. Kies voor een extra ventileren exemplaar, zodat je ’s nachts toch onder een deken kunt liggen zonder het bed uit te drijven.

Tip 2: Wit dekbedovertrek

Donkere kleuren houden warmte vast. Heb je overdag graag de gordijnen van je slaapkamer open (wat niet aan te raden is als het buiten zonnig en heet is)? Zorg er dan voor dat je wit beddengoed op je bed hebt liggen. Deze blijft niet alleen lekker koel, maar oogt ook heerlijk fris. En denk eraan dat je synthetische materialen links laat liggen.


Tip 3: Het juiste matras

Een goed matras kan wonderen verrichten tijdens hete zomernachten. Een keerbaar matras met een wollen winterkant en een katoenen zomerkant is ideaal om het hele jaar door lekker te slapen.  Is een nieuw matras voor nu een te grote investering? Denk dan eens na over een katoenen topmatras. Katoen ademt en zorgt voor een goede warmteregulering. 


Tip 4: Een koel kussen

Er is weinig vervelender dan een heet hoofdkussen. Met een kussen met verkoelende gelpads houd je het hoofd letterlijk koel.


Tip 5: Accepteer de hitte

Jezelf druk maken om de warmte heeft totaal geen zin én werkt averechts. Accepteer dat het heet is en blijf vooral aan je eigen kant van het bed liggen. Natuurlijk is lepeltje-lepeltje wel zo gezellig, maar met deze temperaturen is het toch verstandiger (en aangenamer) om je lichaam zo koel mogelijk te houden. En dat werkt het beste wanneer je los van elkaar ligt. Die knuffels komen later wel weer.


Met deze items doorsta je de hitte:

Dekbedovertrek Infinity Uni Katoen

Dekbedovertrek uni katoen 240 x 200/220 ...

109,- 

Hoofdkussen Caresse

Cool memo 60 x 40 cm | Onbekend | Niet ...

79,95 

Topdekmatras Infinity Puur 77 Katoen

80 x 200 cm | Onbekend | Kleur is niet ...

295,- 

Matras Infinity Puur 205

70 cm | 200 cm | Matrastijk

659,-