• 28-04-2020
  • Stijltips

Kleurenmatch

Je interieur wordt een kloppend geheel als je gebruik maakt van een kleurenpalet. Neem het kleurenpalet in je woning eens onder de loep en kies maximaal twee hoofdkleuren. Deze kleuren voer je consistent door in je woning. Verf een van je muren in een kleur die al veel in je interieur voorkomt. De rest vul je aan met donkere of lichte tinten uit dat palet, maar ook met basiskleuren zoals wit en beige. Zo vorm je een gevarieerde eenheid en creëer je balans zonder meteen een heel nieuw interieur aan te schaffen. Je kunt ook voor ton sur ton gaan. In dit geval bestaat je kleurenpalet uit verschillende tinten van één basistint.

Verbindende eyecatcher

Heb jij meubels en accessoires in verschillende kleuren, ga dan op zoek naar een eyecatcher waar veel van die tinten in terug komen. Bijvoorbeeld een opvallend schilderij. Daarmee geef je ook meteen die saaie wand een fijne oppepper. Maar ook een eyecatching vloerkleed is een uitstekende verbinder en bovendien een sfeermaker in huis. We hebben die in alle soorten, maten én kleuren: van ronde vloerkleden tot rechthoekige varianten, van klein tot groot. Of koop mooie sierkussens waarin de kleuren terugkomen en plaats die vervolgens op je bank én fauteuil. Een in het oog springend behang waarin jouw favo-kleuren voorkomen is een gave toevoeging. Er zijn ontelbaar veel prints te verkrijgen, zodat je altijd slaagt. Bovendien geeft een patroontje op de muur je woning een eigen signature.

Bekijk alle schilderijen

Accessoires clusteren

Wat altijd zorgt voor rust en balans in je interieur, is het bundelen van je accessoires. Bijvoorbeeld op een schaal, bijzettafel of dressoir. Vazen, potten , kandelaars en andere woondecoratie vormen samen een statement in huis.

Alle woonaccessoires

Een open kast

Ook kun je je decoratie clusteren in een stijlvolle (open) kast. Diverse items kun je hierin een prominente plek geven, en natuurlijk zet je je meest favoriete accessoires op ooghoogte. Kies een kast van metaal, hout of MDF. Dat is afhankelijk van jouw woonstijl. Probeer in ieder geval het aantal verschillende houtsoorten te beperken. Zo creëer je ook meer samenhang Fijne bijkomstigheid: een open kast maakt je interieur ruimtelijker en hij staat bovendien waanzinnig tegen de wand.

Ontdek alle kasten

Mix en match

Met deze meubels

Q&A

Stel jouw woonvraag

Een woning en slaapkamer inrichten is niet altijd even makkelijk. Daarom houden we iedere zondag een Q&A op onze stories, om jou verder op weg te helpen. Kan jij wel een dosis interieuradvies gebruiken? Stel je vraag via ons Instagram-account, of plan een adviesgesprek in de winkel. Het beste van de Q&A delen we vervolgens in ons blogoverzicht.

Plan een adviesgesprek

Ontdek meer blogs

EN LAAT JE INSPIREREN