• 01-02-2022
  • Eetkamer

Match de verlichting bij je woonstijl

Natuurlijk moet de hanglamp boven je eettafel goed passen bij de woonstijl van je eethoek. Heb je een robuuste eettafel met stoere eetkamerstoelen? Kies dan voor een industriële hanglamp. Terwijl een moderne eetkamer setting vraagt om moderne verlichting en een kroonluchter geeft extra allure aan je stijlvol landelijke eethoek.

Industriële hanglamp

Hoe hoog hang je een lamp boven de eettafel?

Het is belangrijk dat je de eettafellampen op de juiste hoogte hangt. Als je aan tafel zit, wil je niet verblind worden door de lampen. Het is daarom fijn als je onder de lamp doorkijkt. De perfecte hoogte is ongeveer 60 tot 70 cm boven het tafelblad. De lamp hangt dan op ooghoogte wanneer je naast de tafel staat.

Eettafellampen

Combineer hanglampen met vloerlampen of tafellampen

In veel woningen is de eethoek een onderdeel van het woongedeelte. Match de hanglamp boven jouw eettafel met de vloerlamp bij de fauteuil. Door dezelfde verlichting toe te passen, creëer je rust in je interieur. Je kunt de lamp ook tot de eyecatcher van de ruimte maken. Een bijzondere design lamp verdient alle aandacht.

Laat je verrassen door alle lampen

Onderdeel van je tafelstyling

Het leuke van hanglamp Vorm is dat je op de lamp nog mooie woondecoratie kunt plaatsen. Hiermee maak je de hanglamp een onderdeel van je tafelstyling, bijvoorbeeld met kerst. In de decembermaand kun je de lamp decoreren met de mooiste winterse items: dennentakken, kersthangers, noem maar op.

Ook doet ‘ie prima dienst als plaats voor de flessen wijn die nog aangebroken gaan worden. Heb je die in ieder geval al binnen handbereik bij je borrelavond of thuisdiner. We hebben trouwens meer leuke drankopbergers. Ontdek onze favorieten!

Advies over verlichting

Wil je weten welke lamp het mooist in jouw woonkamer staat? Onze adviseurs helpen je graag met een advies op maat

Advies op maat