• 22-09-2022
  • Eetkamer


Interieurexpert

De basis van de romantische stijl

Denk je aan een romantisch interieur, dan denk je aan zachte kleuren die warmte uitstralen zoals een warme roze of een lichte terra tint. Verder mogen in de romantische woonstijl aaibare materialen niet ontbreken. Fluweel, satijn, bouclé en wol voegen extra warmte toe. Zacht is echt hét woord die bij deze stijl past. Zowel in kleurgebruik als in materialen.

Ook ronde vormen geven een zachte touch aan het interieur. Kies daarom voor een ronde of ovale eettafel. Niemand zit aan het hoofd van de tafel en je hebt altijd oogcontact met elkaar. Dat maakt het dineren nog een tikkeltje romantischer.

Contrasten in materialen

Aaibare materialen vormen dus de basis van de romantische eethoek. Om het geheel niet té lief te maken, voeg je ook stoere elementen toe. Juist dat contrast in materialen zorgt voor spanning in de eetkamer. Theo-Bert: ‘’De eetkamerstoel heeft een lekker zachte stof. Dat combineer ik met een stoere betonlook tafel. Liefde mag best een beetje schuren, toch?’’ Hetzelfde geldt voor de heerlijk zachte fauteuil van bouclé naast de zwart metalen sidetable. A perfect match!

Alles over materialen

Van zwoel kaarsenlicht tot schitterende vloerlampen

Bij een romantisch diner mogen kaarsen niet ontbreken, maar met de juiste verlichting creëer je precies de sfeer waarnaar je op zoek bent. En ook materiaal is belangrijk bij de keuze voor jouw verlichting. Een vloerlamp met rookglas geeft ander licht dan een tafellamp met een stoffen kap.

Alle lampen

Tafelstyling als finishing touch

Natuurlijk is de tafelstyling de finishing touch voor een romantisch diner. Pak uit met een bonte verzameling aan onderborden, gouden bestek en mooie glazen met een werkje. Je maakt de tafelstyling af met bloemen in vazen en kandelaars met dinerkaarsen.

Voeg voor de extra romantiek ook iets persoonlijks toe. Een lief kaartje, een leuke foto van jullie samen of een item wat symbool staat voor jullie relatie. Theo-Bert heeft deze kaarsenhouder ooit van zijn vriend Jelle gekregen. De twee kaarsen symboliseren het stel, want ze horen samen te zijn. Heb je al zin een romantisch diner bij jou thuis?

De romantische eethoek

in stijl van Theo-Bert Pot

Ondek de andere ruimtes van Theo-Bert

Hotel Chic

Haal het rijke hotel gevoel in huis. Een elegante woonstijl dat luxe toont. Gevuld met een donker kleurenpalet vol warmte. Velvet en goud zijn onmisbaar. Ontdek alle ingrediënten voor een weelderig effect, of ga voor een subtiele variant.

lees de blog

Vintage statement

Vintage invloeden, met het comfort en de kwaliteit van nu. Combineer het beste uit twee werelden en creëer een eigentijdse retro look in huis. Mix leuke prints met gewaagde kleuren en creëer een geheel eigen stijl met catchy effecten.

lees de blog