• 09-12-2022
  • Stijltips

How to make

In iedereen huist een kunstenaar, deze DIY is met de juiste benodigdheden heel makkelijk te maken. Dus shop alles wat je nodig hebt en ga aan de slag.


Dit heb je nodig: verschillende droogbloemen, zelfhardende klei, een mesje, een spons, een (ijzeren) prikker, een (deeg)roller, eventueel een haakje en water.


Stap 1: Plaats alles op tafel en pak een blok klei. Hoeveel je nodig hebt is afhankelijk van hoe groot jij jouw schilderij wil maken. Rol de klei vervolgens met de deegroller plat, maar zorg wel dat je een minimale dikte van 0,5 cm houdt. Zo is ie stevig genoeg. Snijd vervolgens met het mesje de klein in de gewenste vorm. Dep met en nat sponsje de klei vervolgens glad.

Stap 2: Nu is het tijd voor de droogbloemen. Pak ze en positioneer ze op de klei. Ga daarna heel voorzichtig met de roller over de bloemen heen zodat er een patroon in de klei ontstaat. Je kunt ze ook één voor één in de klei rollen. Doe dit zachtjes, want anders kan het schilderijtje vervormen.

Stap 3: Als het gelukt is, haal je de droogbloemen voorzichtig uit de klei. Vervolgens kun je met de prikker nog wat textuur aanbrengen. Als je klaar bent, kun je de klei 24 uur laten uitharden op een vochtbestendige ondergrond.

Stap 4: Eenmaal uitgehard, kun je jouw DIY muurdecoratie voorzien van een kleur die bij je interieur past. Ook kun je nog een lijstje ‘toevoegen’ met klei. Als je hiervoor kiest moet je hem ook weer even uit laten harden. Wil je hem aan de wand, dan heb je nog een haakje nodig.

How to style

Het resultaat presenteer je vervolgens op je dressoir of in een hippe vakkenkast. Maar ook kun je hem – zoals we al eerder vertelden – gebruiken als schaaltje op je (kerst)tafel. Enjoy!

Ontdek de mooiste eettafels

De leukste vakkenkasten

waarop je jouw DIY decoratie kunt plaatsen

-10%

Buffetkast Axilon

1.399,- 1.259,-
1-5 werkdagen in huis
Ontdek meer blogs

en laat je inspireren