• 29-03-2018
  • Woonkamer

Slimme speelhoeken

We merken vaak dat mensen snel geneigd zijn om de woonruimte op te delen; "Dit wordt de zithoek, hier komt de speelruimte." Het gevaar van aparte zones creëren is dat het nooit een geheel wordt en dat de ruimte een rommelige look krijgt door allerlei verschillende elementen in één ruimte te combineren. Wat je bijvoorbeeld ook kan doen, is een sfeervolle speelhoek creëren op een verrassende plek, zoals onder de trap. Vaak is dit een nutteloze ruimte, maar door creatief te zijn kan je zo veel ruimte besparen. Door de centrale plek kan je de speelhoek prima bij het interieur betrekken, en behoud je van alle kanten het overzicht op de spelende kinderen. Voor de kids is dit het ideale hoek om zich even terug te trekken.

Ieder in z'n element

Geef toe, de volgende situatieschets komt je vast bekend voor: Het regent buiten, het is woensdagmiddag en de kids zijn lekker thuis. Zoals altijd heeft mama 1001 dingen te doen. Natuurlijk moeten de kids zich ondertussen lekker kunnen vermaken. Het huis gaat op zijn kop, alle ruimte is nodig om goed te kunnen dansen en swingen op de nieuwe DVD van K3. Hoe heerlijk zou het zijn als de woonkamer voorzien is van zo'n multifunctionele elementenbank? Alles eenvoudig aan kant met een andere indeling. Na het avondeten schuiven we de bank weer lekker bij elkaar tot een grote hoekopstelling. Gezellig en relaxed een filmpje kijken met het hele gezin.

Elementenbanken

Speelgoedkist met een twist

Volgens mij herkennen we het allemaal; als de kids eenmaal aan het spelen zijn dan moet al het speelgoed daarbij aan te pas komen. Binnen no-time staat alles op zijn kop! Niet erg, want dit bergen we later wel weer op. Helaas zit de opbergkast al vol, opbergruimte heb je namelijk nooit genoeg. Wanneer de woonkamer zich niet leent om nog zo'n grote opbergkast bij te plaatsen, moet je creatief gaan denken. Een goede tip zou zijn om voor een eetkamerbank met opbergruimte te gaan. Buiten het feit dat het een super gezellige setting is wanneer het hele gezin aan tafel zit, is het ook wat extra onopvallende bergruimte. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een salontafel met lades. Gezien de salontafel niet al te groot is, is dit gelijk een reden om de kinderen te laten kiezen om hier alleen hun lievelingsspeelgoed in te bewaren. Zo kunnen ze het speelgoed er zelf bij pakken en daarna ook gemakkelijk zelf weer opruimen.

Bekijk alle slimme opbergers

Opbergkast Verona

899,-
1-5 werkdagen in huis

Ontdek meer blogs

EN LAAT JE INSPIREREN