• 26-06-2021
  • Boerderij

Een trendy boerderij met karakteristieke elementen en een vleugje Afrika

Binnenkijken bij Nica, Theo en hun kids

Een jaar geleden betrokken Nica en Theo hun karakteristieke paleis in het dorpscentrum van Zuidland. Een fijn dorp met genoeg voorzieningen. Nica: “We woonden voorheen in een plaatsje waar niets te doen was. Toen bleek dat er een kindje op komst was – de grootste reden van de verhuizing want er was een extra kamertje nodig – keken we uit naar een woning in een kern die meer bruist.” Het bracht het jonge gezin naar deze plek. “En het is heerlijk!”

Een nieuwe woning, betekent een nieuwe look. En dat is voor een fervent interieurliefhebber als Nica een van de leukste taken op haar to do list. “Het is een compleet ander interieur dan in ons vorige huis. Toen deed ik nog vaker impulsaankopen, uit haast. Maar nu wilde ik kwalitatieve spullen die ik ook nog eens heel eyecatching vond. Een interieur waar ik voor een hele poos van geniet en dat ons karakter toont. Gelukkig liet Theo deze hele zoektocht graag aan mij over – alleen een grijze tegelvloer was zijn vereiste - waardoor ik eigenlijk de vrije hand had.” Maandenlang heeft zij erover gedaan om haar interieur bij elkaar te zoeken. “De basis had ik al vrij snel in mijn hoofd: wit, zwart en grijs. Modern en trendy, maar met karakteristieke elementen zoals de houten balken. Dit geeft de boerderij een warme landelijke uitstraling, die het zwart en de grijze tegelvloer weer in de juiste balans brengt."

On top of her list: een zwarte vakkenkast

Nu de basis was gevormd, werd het tijd voor de meubels. “Al sinds ik wist dat er een verhuizing op de planning stond, prijkte bovenaan mijn verlanglijst een grote zwarte vakkenkast. Die had ik vrijwel meteen op het Goossens Pinterestaccount gespot. Deze kast is namelijk het ideale interieuritem om onze unieke souvenirs uit verre landen prachtig tentoon te stellen. Van stenen en mineralen tot fossielen en schelpen. Hierin vind je al het moois dat de wereldse natuur te bieden heeft.” En ook op haar salontafelset is het een en ander te bewonderen. “Ik houd van decoratie, het voegt wat eigenheid toe aan de woning. Dus in plaats van een grote salontafel, koos ik voor drie kleinere waarop ik veel meer accessoires kan zetten. Hier kan ik fijn mee variëren.”

Woonkamer in deze look

Buffetkast Barcelona

1.799,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 1.599,-

Bank Jim

2.289,-
Mogelijk vanaf 1.939,-

Gele eetkamerstoelen voor meer kleur

Het enige wat nog miste op het moodboard van Nica was een vleugje kleur. "Het moodboard klopt, maar een kleur waarmee we een opvallend statement konden maken, ontbrak." Die kleur werd toegevoegd in de vorm van high comfort okergele eetkamerstoelen. “Ik bezocht samen met Theo een Goossens inspiration store en daar stonden ze: dé eetstoelen in een waanzinnige tint die ook nog eens perfect matchen bij een van de meest kostbare items in mijn huis, namelijk de twee schilderijen van een leeuw en een zebra die ik meenam uit Afrika.” Ze staan prachtig aan haar boomstamtafel. En om de stoelen in haar eethoek meer power te geven, ging zij op zoek naar artdeco behang dat zij heeft omrand met een sierlijst. “Het behang vond ik op Marktplaats, het idee van de sierlijst deed ik op via een woongroep op Facebook. Soms komen daar echt de leukste ideeën voorbij, waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. De eethoek is nu echt een waanzinnige ruimte in de boerderij geworden.”

Eethoek in deze look

Eetkamerstoel Rob

349,-
1-5 werkdagen in huis

Hanglamp Devant

349,-
1-5 werkdagen in huis


Persoonlijke touch

Nica vindt het belangrijk dat een huis toont wie er woont. Een heel persoonlijk element voegde zij toe in de vorm van een muurschilderij. “Het eiland Zanzibar, waar ik eens stage liep en dat ik later aan Theo heb mogen laten zien. Het is een waarachtig eiland, betoverend. Ben er tijdens mijn stage helemaal verliefd op geworden. De tekeningen en plaatsen die de schildering in onze woning tonen, vormen allemaal herinneringen. Zo staat de schildpad voor onze zwemsessie met schilpadden daar. Elke keer als ik een blik op de muur werp, ben ik weer even terug naar die fantastische plek.”




Trots op hun interieur

Zowel Nica als Theo wonen er nu heel fijn met hun babytje Jurre en Theo’s dochter. Zij voelen zich er echt thuis, het is de ideale plek voor het maken van fijne herinneringen. “Ik kan soms minutenlang vanaf de bank in de woonkamer naar buiten staren. Genieten van onze momenten, de tuin… Iedere keer weer als ik thuiskom, ben ik trots. Nee, hier willen we nog lang niet weg.”

Wonen zoals Nica?

Eetkamerstoel Rob

349,-
1-5 werkdagen in huis

Buffetkast Barcelona

1.799,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 1.599,-

#GOOSSENS

happy customers delen hun Goossens interieur

Nog niet uitgekeken?

bekijk meer binnenkijken bij

Of ontdek alles in inspiratie

inspiratie hoofdpagina