• 26-10-2021
  • Stijltips

1. Warme kleuren en stoffen

Om meer sfeer in huis te creëren begin je bij de basis: kleur. Het lijkt vanzelfsprekend dat donkere tinten het werk doen. Maar daarin moet er nog rekening gehouden wélke tinten. Om het makkelijk te maken is het raadzaam om de kleuren van de herfst aan te houden: mosgroen, okergeel, kastanjebruin, pompoenoranje, en wijnrood. Met deze kleuren ben je al een heel eind, maar als je deze kleuren toevoegt als zachte materialen vang je twee vliegen in één klap. Je kleedt er namelijk ook meteen je interieur mee aan. Het wordt letterlijk warmer. Voeg ze toe door middel van kussens, plaids en vloerkleden, of pak goed uit door de zitmeubels van een zachte (velvet) stof te voorzien. Het resultaat is groots!

Bekijk velvet banken

2. Natuurlijke materialen

De herfst draait om de natuur. Dus 1 + 1 is in deze 2. Hout, leer, wol, klei en andere natuurlijke materialen: het maakt je interieur sfeervol. De gouden regel hierin is om niet te veel te willen matchen. Laat de teugels een beetje vieren. De verschillende houtsoorten hoeven bijvoorbeeld niet helemaal in kleur overeen te komen. Het oogt georganiseerd rommelig en dat maakt het juist gezellig.

Zo bijzonder zijn boomstamtafels

3. Groen gezelschap

Als aanvulling op het vorige punt waarin we vooral de focus hadden op meubels en decoratie die zijn vervaardigd uit natuurlijke bronnen, leggen we in deze tip de nadruk op de natuur écht in huis halen. Ruimtes komen daadwerkelijk tot leven zodra er planten en bloemen staan. Houd je daarom ook niet in; the more, the merrier. Ook dit past in de georganiseerde chaos. Geef je groene huisgenoten de ruimte: zet er één in een kale hoek, plaats er één op of in de kast, fleur je vensterbanken er mee op en sier de tafel met een bos bloemen. Je zult zien: het wordt er gezellig knus van en het is nog goed voor je gezondheid ook. Ben je geen goede plantenmoeder?

Bekijk onze levensechte kunstplanten

Maak jouw interieur herfstklaar

met deze woonitems

Laat je inspireren

Ontdek meer blogs