• 26-10-2020
  • Eengezinswoning

Binnenkijken bij

Renate

"Etnisch en stoer met een zwart-witte basis en houten elementen: zo omschrijft interieurstyliste Renate haar tussenwoning in Hoogeveen, waar ze sinds augustus 2020 samen met haar vriend woont. “Ik vind het belangrijk dat de dromen in mijn leven zichtbaar zijn in mijn woning.”

En die dromen zijn gevangen in de ware schatten die ze van over de hele wereld heeft veroverd. Met een grote liefde voor handgemaakte producten uit andere werelddelen – zoals een traditioneel schild uit Kameroen, een raamluikje uit Mali en offermandjes uit Bali – laat ze zien hoe graag ze nog met haar vriend de wereld over wil reizen. “Deze unieke items heb ik gescoord in de betere webshops of op Marktplaats, ze nemen me mee naar andere culturen. Ik zou het liefst met m’n koffer vertrekken en de mooiste plekken ontdekken.”

Een warm interieur met zwart-wit

Tot die tijd geniet ze met volle teugen van haar relatief nieuwe woning. De basis is zwart-wit, wat meteen een kil gevoel opriep bij haar omgeving toen ze hen vertelde over haar interieurplannen. “Maar als ze nu binnenkomen, roepen ze vol lof over hoe warm het wel niet aanvoelt. Hiermee bewijs ik dat een strak interieur waarin zwarte en witte tinten een hoofdrol spelen, echt niet saai hoeft te zijn.” Die extra sfeer brengt zij naar binnen met geelgouden eyecatchers, zoals haar bank en de eetkamerstoelen. Maar ook het gebruik van natuurlijke materialen brengt warmte in huis.


Slimme opbergruimte

“Ik wilde een strak vormgegeven tv-meubel en buffetkast. Maar wel in hout met nerven die nog licht zichtbaar zijn. Die vond ik bij Goossens, ik was meteen verliefd. De Barcelona-lijn kent een strak en modern design en voegt luxe toe aan een interieur.” Bovendien zorgen de kasten die zij heeft gekozen voor veel opbergruimte. Een must, want tijdens de verbouwing zijn er wat keukenkastjes verwijderd, waardoor bijvoorbeeld het servies nu op een andere plek moet worden opgeborgen, zoals in de servieskast in de eethoek. Daarnaast heeft Renate nog een andere slimme opbergtip die ze wil delen. “Naast grote meubels, heb ik ook veel accessoires gebruikt die voor extra opbergruimte zorgen. De mandjes die als decoratie dienen in de keuken, zijn bijvoorbeeld gepromoveerd tot ‘medicijnkastje’. Zo wordt het functionele met het aangename gecombineerd.”




Binnenkijken Bij Renate - 2225

Get the look

Shop in de stijl van Renate

Hoeksalon Suite

2.389,-
Mogelijk vanaf 1.789,-

Tv Meubel Barcelona

799,-
1-5 werkdagen in huis

Hoeksalon Suite

2.389,-
Mogelijk vanaf 1.789,-

Hanglamp Devant

349,-
1-5 werkdagen in huis

#goossens

happy customers delen hun Goossens interieur

Nog niet uitgekeken?

bekijk meer binnenkijken bij

Of ontdek alles in inspiratie

inspiratie hoofdpagina