• 02-03-2021
  • Woonkamer

Houten meubels

Natuurlijke materialen vormen de basis voor een interieur waarin het natuurschoon domineert. Hout is hierin misschien wel het meest gekozen materiaal. Hoe meer houten details in huis, hoe beter. Zoals meubels, kozijnen, balken en vloeren. Want de uitstraling van hout staat prachtig bij een natural interieur waarin tinten uit de natuur zoals beige, bruin en groen – dé kleur uit de natuur uiteraard - overheersen. Bovendien is hout er in vele soorten. Eikenhout is al decennia lang een grote favoriet en door de basic look altijd te combineren met andere objecten.

Ontdek alle houten tv-meubels

Mangohout en teak zijn onbewerkte houtsoorten en tonen het ruige karakter van de natuur in jouw huis. Bovendien is ieder meubel dat uit dit hout is vervaardigd uniek, omdat de houtnerven en noesten altijd anders zijn. Ze geven jouw interieur een persoonlijk karakter en zorgen voor finesse.

Houten salontafels

Mooie stoffen items

Met fijn geweven stoffen in verschillende structuren en patronen creëer je een veelvoud aan elementen. Precies zoals je een grote diversiteit aan bomen, planten en bloemen terugvindt in de natuur. En juist door die verschillen wordt het totale decor een stuk aangenamer om naar te kijken. Kies bijvoorbeeld voor een aaibaar meubel, zoals een velvet eetkamerstoel of stoffen fauteuil. Deze stof is al een poosje heel trendy en dat is te begrijpen: het velvet voelt namelijk heel zacht aan, waardoor ze een fijne warmte toevoegen aan jouw lentefris huis.

Ontdek alle stoffen banken

Denk ook verder dan alleen stoffen meubels. Onbevangen linnen is bijvoorbeeld een prachtig materiaal voor het aankleden van je ramen. Voor een rijke uitstraling laat je deze gordijnen net wat over de vloer vallen, reken dus genoeg lengte bij het inmeten.

Droogbloemen en planten

Haal de natuur letterlijk naar binnen met mooie bloemen en takken die je zelf plukt. De natuur zit namelijk vol fantastische ontdekkingen. Plaats ze vervolgens in een eyecatching vaas en geef deze een plaats op je eettafel, een dressoir, kast of sidetable. Voor het verfraaien van de vensterbank kies je meerdere vaasjes in verschillende hoogtes die je voorziet van groene vondsten. Het fijne van deze droogboeketten is dat je er zo lang als je zelf wilt van kunt genieten en bovendien tijd voor andere dingen overhoudt omdat ze geen verzorging nodig hebben, ze drogen vanzelf.

Ontdek onze dressoirs

Duurzame collectie

Draag je de natuur een warm hart toe en ben je zuinig op de aarde? Dan kun je met onze Eco-collectie je interieur volledig verduurzamen. Al deze tijdloze Eco-meubels zijn vervaardigd uit gerecyclede en duurzame materialen waar je bovendien generaties lang van kunt genieten want ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Uiteraard stuk voor stuk duurzaam geproduceerd én met een uniek verhaal.

Ga voor duurzaam: onze Eco-collectie

Trend Nature Trust

Wil jij graag een natuurrijk interieur vervaardigen? Bekijk dan voor meer inspiratie onze voorjaarstrend Nature Trust. Hier geven we nog meer informatie over welke vormen, materialen en kleuren je kunt toevoegen en ontdek je waanzinnige stylingtips.

Ontdek de trend

Shop de natuur in huis

met deze producten

Tv Meubel Seppe

999,-
Mogelijk vanaf 899,-
OP=OP

Eettafel Otik

629,-
1-5 werkdagen in huis

Laat je inspireren

Ontdek meer blogs