• 26-04-2019
  • Woonkamer
1375-landelijk-wonen-met-6-elementen.1

Wie een rondje maakt langs de diverse interieurs van de Nederlanders, zal  veelal binnenstappen in een huis waarin de landelijke woonstijl domineert. Romantische eetkamers, woonkamers met daarin een grote loungebanken voor het gezin, omringd door tafels en kasten  in allerlei houtsoorten: landelijk wonen blijft ontzettend populair. Ook wij zijn nog steeds totally in love met landelijk gestylde woon- eet- en slaapkamers. Je raakt namelijk nooit uitgekeken op de natuurlijke elementen en kleurtonen die deze warme woonstijl representeren. Wil jij ook zo’n stijlvolle sfeer in huis? Ontdek de 5 must-do’s voor landelijk wonen. 

1339-Landelijk wonen met 5 elementen.1
1340-landelijk-wonen-met-6-elementen-foto.2

1. Hout in alle soorten voor je tafels en kasten

Het belangrijkste element in een landelijk interieur is hout. In alle soorten. Eikenhout, beukenhout, teakhout: al deze krachtige houtsoorten mogen gezien worden in jouw landelijke woning. Juist omdat hout een ontzettend sterk materiaal is, is het uitermate geschikt voor jouw eettafelsalontafeldressoirsidetable  en andere meubels die de ruimte stijlvoller maken. Kies bijvoorbeeld een imposante boomstamtafel of een kolossale kloostertafel: een impressive meubel in je eethoek die de show steelt.

Welke kleur je kiest voor je houten meubels, maakt in een landelijke setting niet veel uit. Zowel whitewash-tinten als donkere kleuren staan fenomenaal.

1376-landelijk-wonen-met-6-elementen-foto8

Need to know: onze houten meubels zijn op diverse manieren afgewerkt. Zo kunnen we altijd jouw woonwensen waarmaken. Om je meubels  zo lang mogelijk in beste staat te laten verkeren, vragen ze wel om wat extra liefde. Verzorg je meubels daarom met het juiste onderhoudsproduct.  

1377-landelijk-wonen-met-6-elementen-foto7
1341-landelijk-wonen-met-6-elementen-foto.3

2. Rotan eetkamerstoelen 

Helemaal on trend zijn rotan en bamboe invloeden, die ook duidelijk zichtbaar zijn in de woontrend African Safari. Deze materialen kun je toevoegen door middel van hanglampen, bijzettafeltjes of andere woonaccessoires. Maar het mag ook een stuk opvallender! Toon wat lef en kies eens voor rotan eetkamerstoelen. Hiermee creëer je een onbevangen sfeer, je voelt je écht thuis door al die authentieke materialen.  En als je aarzelt of deze stoelen wel lekker zitten, nodigen wij je uit om ze eens te ervaren in een van onze inspiration stores. Wij zijn al overstag en ook jij zal er veel plezier van gaan hebben, that’s for sure! 

1342-landelijk-wonen-met-6-elementen-foto.4

3. Loungebanken en fauteuils in natuurlijke stoffen 

Wil je een bank of fauteuil kopen met een stijlvolle en landelijke uitstraling? Oriënteer je dan eens op landelijke banken en fauteuils die gemaakt zijn van het mooiste textiel. Aaibare stoffen waarin linnen en katoen zijn geweven, staan prachtig bij de houten invloeden in je kamer. Kies voor naturel tinten, zoals wit, taupe en grijs. Deze zorgen voor rust en eenheid. Bovendien heeft wit (op je muren) nog iets magisch in petto: het weerkaatst het zonlicht dat naar binnen glipt en maakt op deze manier de omgeving nog zonniger. En dat heeft  weer  een positief effect op je mindset!

Om dat landelijke effect in je woonkamer te creëren, heb je ook wat kussens in je loungebank  nodig. Met deze attributen wordt de sfeer meteen amicaal en kunnen jij en je gezin genieten van quality time in stijlvolle sferen. 


1343-landelijk-wonen-met-6-elementen-foto.5

4. Meerdere vloerkleden in huis

Met maar 1 attribuut kun je je woonkamer direct een flinke upgrade geven: het vloerkleed. Probeer het maar eens uit. Een vloerkleed in je zithoek verbindt alle meubels met elkaar en zorgt voor eenheid in je ruimte. En ook onder je eettafel staat een vloerkleed erg leuk. Je kunt kiezen voor een kleed in dezelfde kleuren als je meubels, maar je kunt je vloerkleed ook tot dé eyecatcher in je woonkamer bombarderen als je de keuze maakt voor een te gekke print. Een stoere dierenhuid of zacht schapenvachtje  zijn vaak ook te herkennen in een landelijk interieur. 

Wil je je vloerkleden nog meer laten opvallen, dan is de layering-trend misschien wel iets voor jou. Je legt dan meerdere vloerkleden over elkaar heen. Lees de tips.

1378-landelijk-wonen-met-6-elementen-foto9

5. Natuur in huis met planten en bloemen 

Als de basis is gelegd, kun je starten met het afstylen van je huis. Met veldbloemen breng je niet alleen de natuur, maar ook een romance in huis. Trek er eens op uit en pluk je eigen bos.Ook de plantentrend blijft aan. Een krulvaar of een lepelplant helpen je ook nog eens de lucht te zuiveren. Goede redenen om deze in huis te halen dus. Met landelijke lampen, mooie schilderijen, vazen en persoonlijke spullen maak je je woning uniek en eigentijds. 

Onze favorieten voor een landelijk interieur: