• 29-06-2021
  • Kleurinspiratie

Witte meubels

Wit reflecteert en doet alles ruimer en lichter lijken. Zwart daarentegen absorbeert licht waardoor ruimtes en producten kleiner en donkerder worden. Alles daartussenin neemt in meer of mindere mate licht op, dus het advies is om zo licht mogelijk in kleur te blijven wat betreft meubels. Kijk hierin wel uit voor het ‘ziekenhuis effect’ waarin alles erg klinisch wordt, maar een witte bank met licht eikenhouten tafel en een beige kleed kleed doet al wonderen. Ton sur ton wit in verschillende materialen oogt juist heel warm en sfeervol. Wil je weten hoe je een licht kleurenpalet samenstelt in jouw interieur? Ontdek onze blog!

Ton sur ton blog

Luchtige meubels

Slanke meubels met een open onderstel creëren een ruimtelijk effect. Door de dunne belijning creëer je meer doorkijk in je interieur, waardoor het minder vol oogt. Hiermee houd je het interieur lekker luchtig. Daarnaast zorg je ervoor dat een groter gedeelte van het vloeroppervlakte zichtbaar blijft, waardoor de ruimte ook nog eens groter lijkt. Kies ook voor een open kast zonder achterwand of deurtjes. Zo kijk je er dwars doorheen waardoor je een extra ruimtelijk effect creëert.

Glanzende meubels

Voeg wat glans toe aan je interieur. Naast dat het allemaal wat luxer oogt, zijn deze shiny items ook nog eens functioneel in een donkere leefomgeving. Hoogglans (witte) meubels zijn de beste keuze om daglicht door een ruimte te transporteren. Maar in de categorie ‘glans’ zijn er meer opties. Denk bijvoorbeeld aan glas. Een vitrinekast of glazen tafel doen ook al wonderen. Of wat dacht je van marmer? Een witte marmeren tafel will do the work. Zelfs metaal en fluweel hebben de eigenschap om te weerkaatsen. Mogelijkheden genoeg dus.

Verdubbel met spiegels

Double the sun, double the fun. Plaats spiegels op strategische plekken. Als het daglicht vanuit het raam een spiegel bereikt, weerkaatst het zo de kamer in. Het leuke van spiegels is dat je er leuk mee kunt spelen en dat er voor iedere stijl passende exemplaren te vinden zijn. Ronde spiegels, industriële spiegels en grote spiegels: mix en match voor het beste resultaat. Bijkomend voordeel is dat spiegels ruimtes ook meteen groter laten lijken. You’re welcome.

Bekijk alle spiegels

Wees voorzichtig met accessoires

En dan nog de decoratie. Hoewel die ook een functie kunnen hebben in het verspreiden van licht (denk aan fotolijstjes, vazen en klokken ) zijn woonaccessoires bij verkeerd gebruik ook zeker sunblockers. Houd de vensterbank dan ook zo veel mogelijk vrij van grote objecten zodat de zon alle vrijheid krijgt om jouw kamer te voorzien van de dagelijkse vitamine D.

Meer slimme items

om zonlicht te verdubbelen

Ontdek meer blogs

en laat je inspireren