• Door: Melanie
  • 07-10-2016
  • Vakmanschap
blog-images-header

Een beter milieu begint bij jezelf. Dat weten we bij Goossens ook. Daarom staan we niet alleen op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) stil bij het feit dat het produceren van meubels ook duurzaam kan. Neem bijvoorbeeld onze banken. Stiekem zijn we best wel trots dat een aantal van onze banken de keurmerken BLAUE ENGEL, ISO 14001 en REACH dragen. Misschien zegt jou dat op het eerste moment niet zoveel, maar we leggen je graag uit hoe deze keurmerken de wereld een handje helpen. 

blog-images-koe
blog-images-fabriek
blog-images-fabriek2

Duurzaam stofferen

Bij Goossens hebben we de beste leveranciers uitgezocht wat betreft de bekleding van onze zitmeubels. Of het nu gaat om stof of leer; een aantal van onze meubels wordt milieuvriendelijk verwerkt. Hoe? Er zijn voor deze producten geen tot nauwelijks milieubelastende chemicaliën gebruikt. Het water dat over blijft na het proces wordt intensief gezuiverd en is vrij van vervuilende stoffen. Sterker nog: het water dat gebruikt wordt, is achteraf schoner dan dat het oorspronkelijk was! Bovendien kan de bekleding na inlevering bij het recyclingcentrum zonder schadelijke emissie worden verbrand. Last but not least: het volledige productieproces wordt aangedreven door groene energie.


blog-images-draad
blog-images-duurzaam3

Innovatie

Maar het kan altijd beter. Zo bekijken we samen met onze leerlooierij hoe we het gebruikte water met maar liefst  80% kunnen terug brengen!


blog-images-remco
blog-images-ahston
blog-images-massimo

Lang verhaal kort: Kwaliteit gaat verder dan alleen een goede bank, fauteuil of stoel. We vinden het dan ook belangrijk dat onze prachtige zitmeubels zó worden geproduceerd, dat we de aarde niet uit het oog verliezen. Zo kunnen onze kinderen in de toekomst ook nog van Moeder natuur genieten. Een mooie gedachte toch?

blog-images-logos

Ook wat verlichting betreft kun je milieuvriendelijk zijn. Lees er alles over in onze blog Licht in de duisternis: Verlichtingsadvies .