• 17-02-2020

Een duurzaam meubel is in de eerste plaats een meubel dat lang mee gaat. Met 65 jaar ervaring in de woonbranche weten we bij Goossens precies welke materialen en constructies een winnende combinatie vormen. Meubels van Goossens staan dan ook garant voor een uniek design, waar een duurzaam productieproces en uitgebreide kwaliteitscontroles aan vooraf zijn gegaan. Maar buiten het jarenlange woongenot, zijn er ook andere aspecten die meespelen bij een duurzame inrichting van je woning. Wij nemen je mee in onze verantwoorde producten, duurzame materialen en helpen je met het maken van verantwoorde keuzes.

Kies voor eerlijke materialen

Eerlijke materialen zijn over het algemeen natuurlijke of gerecyclede materialen. Denk aan hout, bamboe, riet, rotan, natuurlijke stoffen zoals wol, katoen, vilt, jute, hennep of gerecycled glas en plastic. Hout bijvoorbeeld, is stevig, gaat lang mee en is vaak eenvoudig te repareren. Kies bij voorkeur hout met een FSC keurmerk: dit betekent dat het volgens de strengste eisen van natuurbescherming is geproduceerd, met oog voor het milieu, de bossen, de lokale bevolking en arbeiders.Top 3

Teakhouten meubels

1. Eettafel Pohon
2. Ronde tafel Ines
2. Bijzettafel WavyIn onze collectie hebben we meubels van nieuw of hergebruikt teakhout, ook wel driftwood genoemd. Het hergebruikte hout heeft vaak een eerder leven gehad als woning of bedrijfsgebouw, spoorbiels of als onderdeel van een schip. Soms zijn de sporen van dit eerdere leven nog zichtbaar, dit geeft jouw meubel extra charme en maakt het een uniek pronkstuk.

Teakhout heeft een warme uitstraling en heeft een stoere en soms een koloniale uitstraling. Deze meubels doen het dan ook goed in een stoer landelijk of industrieel interieur.

Teakhouten meubels


Top 3

Meubels van mangohout

1. Salontafel Jelle
2. Eettafel Zida
3. Wandrek FloHet exotische mangohout is een robuuste hardhout met een kenmerkende lichte basiskleur, die is voorzien van ruige en donkere accenten. Mangohout is veelzijdig dankzij de verschillende manieren van afwerken. Zo is geborsteld hout dankzij de ruwe uitstraling perfect voor een industrieel interieur, aan de andere kant kan mangohout ook gepolijst worden, voor een mooi glad oppervlak met een subtiele glans. Mangohout is een duurzame houtsoort omdat het de boom eerst is ingezet voor het fruit en daarna wordt gebruikt voor het hout, waarbij de oude boom op de plantage plaats maakt voor een jonger exemplaar.

Alle meubels van mangohout


Top 3

Eikenhouten meubels

1. Buffetkast Barcelona
2. Eettafel Blade
3. Houten bed SladeEikenhouten meubels zijn al jaren zeer populair en is uit menig interieur niet meer weg te denken. Wie heeft er geen herinneringen aan oma's eiken eettafel, waar we urenlang aan hebben gegeten, geknutseld, puzzels op hebben uitgelegd en tekeningen aan hebben gemaakt. Eikenhout is sterk en daarmee oerdegelijk. De noesten, jaarringen en kleur- en structuurverschillen zijn duidelijk aanwezig en zorgen voor een authentiek en natuurlijk karakter. Kortom: een meubel van eikenhout is een geliefd pronkstuk dat garand staat voor jarenlang woonplezier.

Alle meubels van eikenhout

Kies verantwoorde producten

Behalve duurzaam hout zijn er natuurlijk tal van andere duurzame materialen en verantwoorde producten in onze collectie te vinden. Neem eens een kijkje in onze Goossens eco collectie, waar we met zorg meubels hebben geselecteerd die een zo min mogelijke belasting op het milieu vormen. Deze meubels en woonaccessoires kan je dus met een gerust hart in huis halen.

Duurzaamheid tot in de slaapkamer
Ook voor in de slaapkamer zijn er tal van goede, verantwoorde producten te vinden. Kies bijvoorbeeld altijd voor kussens en dekbedden van Ducky Dons. Dons is een natuurlijk product en 100% biologisch afbreekbaar, en bovenal wordt er bij Ducky Dons goed gelet op het welzijn van de eenden en ganzen. Daarnaast kan je natuurlijk kiezen voor een wollen dekbed: heerlijk comfortabel én het behoort tot de meest duurzame slaapproducten. Met een houten bed of een linnen boxspring heb je al snel een slaapkamer vol verantwoorde producten.

En tot slot: de vloer
Vloerkleden zijn de ideale manier om meer warmte en sfeer aan te brengen in een interieur. Een vloerkleed dat is gemaakt van wol of hennep geeft een ruimte zachtheid, warmte en comfort. Daarnaast hebben vloerkleden ook een geluidsisolerend effect. Wij bieden veel keuze is natuurlijke materialen, die bovendien erg gemakkelijk in onderhoud zijn. Kijk dus vooral naar wollen vloerkleden, vloerkleden van tencil (afkomstig van de eucalyptusboom), sisal of jute.

Bekijk de Goossens Eco collectie

Koop bewust

Duurzaam wonen betekent ook dat je kritisch kijkt naar de spullen die je aanschaft. Een bekend fenomeen is dat we vaak meer kopen dan we echt nodig hebben. Blijf daarom kritisch en stel jezelf de volgende vragen:
- Heb ik dit meubel echt nodig?
- Past dit meubel bij mijn stijl en inrichting?
- Zou ik dit meubel over een maand nog steeds willen kopen?

Wanneer je bij deze vragen twijfelt dan kun je dit meubel beter niet kopen. Maar als het toch in je hoofd blijft hangen, dan weet je dat je goed zit. Onze interieuradviseurs staan altijd klaar voor een persoonlijk adviesgesprek. Hierbij kijken ze niet alleen naar jouw woonstijl en je woonwensen, maar nemen we ook jouw comfort eisen mee en kijken we naar je levenssituatie. Zo weet je zeker dat jouw meubels niet zomaar even meegaan, maar jarenlang woongenot met zich mee brengen. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit een leuk trendy meubel kan kopen of een echt kerstsfeertje neer kan zetten tijdens de feestdagen. Onze adviserus kunnen je precies vertellen hoe je, door een paar kleine aanpassingen te doen, je interieur helemaal volgens de laatste trends kan upgraden.

Plan een adviesgesprek

Geef je meubels een tweede leven

Voor alles geldt dat je het kunt recyclen. Materialen, meubels, accessoires en natuurlijk je afval. Matrassen bijvoorbeeld worden bij ons zorgvuldig gerecycled. Wist je dat zo'n 75 tot wel 90% van een matras opnieuw gebruikt kan worden? Zo worden de schuimlagen uit de matrassen verwerkt in onder andere (onder)tapijt, judo- en turnmatten of als isolatie- of schuimmateriaal in nieuwe meubels. Het textiel wordt verwerkt als een tas of poetslap en alle metalen uit de matrassen worden ook opnieuw ingezet.
Maakt jouw oude bed, tafel of kledingkast plaats voor een nieuw exemplaar? Profiteer dan van de Goossens inruilservice en geef je oude meubel meteen mee terug aan onze bezorgers. Wij zamelen namelijk oude meubels in voor goede doelen. Zo maak je iemand anders heel blij met een mooi en bruikbaar meubel en hoef jij niet naar de vuilstort of de kringloop te rijden.

Goossens inruilservice

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN