• 03-08-2021
  • Slaapkamer

Start met een rustige basis

De slaapkamer is de plek om écht even helemaal tot rust te komen. Daarom is het belangrijk dat je een kalme basis creëert. Kies bijvoorbeeld voor effen muren in een aardetint, dit maakt het gemakkelijker om te mixen met diverse decoratie zonder dat het geheel té druk overkomt. Wil je toch graag een opvallendere kleur of print op de muur? Kies dan voor één wand of een toffe behangcirkel met een botanische print.

Natuurlijke invloeden

Nu je basis staat is het tijd voor het toevoegen van items van rotan, hout of jute om de natuur écht in jouw slaapkamer te introduceren. Denk aan een prachtig houten bed, een stijlvol kamerscherm, linnen gordijnen of een rond jute vloerkleed. Accessoires zoals een decoratieve ladder van hout, een dekbedovertrek van katoen of linnen of rotan nachtkastjes zijn mooie aanvullingen hierop. Vervolgens kun je met plaids en sierkussens van zachte materialen of jungle prints het als een geheel laten samen smelten.

Alle ronde vloerkleden

Haal meer groen in huis

Wat absoluut niet mag ontbreken in een botanische slaapkamer zijn natuurlijk planten. Mix & match planten in diverse formaten door je hele kamer. Van een grote kamerplant in een rotan plantenbak tot kleine hangplanten. Al dat groen staat niet alleen mooi, planten hebben ook een luchtzuiverende werking. Geen groene vingers? Geen probleem! Ook met kunstplanten en posters met afbeeldingen van populaire planten creëer jij een waanzinnig mooie setting.

Rotan items voor elke tijd van het jaar

Rotan meubels zorgen ten alle tijden voor een heerlijke zomerse sfeer in je slaapkamer en zijn dus eigenlijk niet gebonden aan een bepaald seizoen. Dit natuurlijke materiaal met webbing details leent zich ook perfect voor stoelen of banken. Wat dacht je van een trendy rotan fauteuil of hangstoel in de hoek van de kamer met een matching bijzettafeltje om jezelf even terug te trekken. Met rotan spiegels aan de wand in speelse ronde vormen en designs in combinatie met gouden exemplaren creëer je een mooie verzameling die het daglicht in de ruimte ook mooi weerkaatsen. Maak een statement met een mooie grote rotan lamp als centraal punt in jouw slaapkamer of een toffe vloer- of tafellamp voor een subtielere touch.

Ontdek alle rotan interieuritems

Goossens stijltip

Ben je helemaal fan van de rotan en botanische stijl? Snappen wij helemaal! Behalve in de slaapkamer is deze zomerse look ook heel eenvoudig in jouw woonkamer toe te passen. Ontdek hoe in onze nieuwe blog.

Blog bohemian interieur

Natuurlijke interieuritems

Voor jouw botanisch slaapkamer

Ontdek meer blogs

En laat je inspireren