• 19-10-2020

1. Fluwelen bed

De slaapkamer is een van de plekken in huis waar je een rustige, luxe sfeer naar voren wil laten komen. Velvet is in allerlei kleuren voor diverse meubels verkrijgbaar en dat betekent dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een velvet plaid of een paar velvet sierkussen op bed als je wilt gaan voor een subtiele touch. Daarnaast is velvet een geschikt materiaal voor je boxspring. De musthave om jouw slaapkamer helemaal af te maken? Een poef! Kies een subtiele kleur of maak een statement met een opvallende kleur.

Bekijk alle sierkussens

2. Velvet in je eethoek

Velvet vinden wij prachtig staan en is nooit té. Kies bijvoorbeeld voor de schitterende eetkamerbank Rob in donkergroen. Als je kiest voor de juiste accessoires en aankleding maakt dit jouw hoek tot een ware eyecatcher. Style het af met wat bijpassende placemats en een mooie vaas met bloemen op tafel. Ook is velvet geschikt voor je eetkamerstoelen. Dit staat niet alleen prachtig, het zit ook nog eens heerlijk comfortabel. Kies een subtiele kleur om het een geheel te houden of creëer een extra dimensie in je eethoek met verschillende gekleurde stoelen.

Ontdek alle velvet eetkamerstoelen

3. Velvet styling

Velvet is dus op enorm veel manieren toe te passen in jouw interieur. Maar hoe mix en matich je dit zachte materiaal? Combineer het bijvoorbeeld met staal, zo ontstaat een stoerdere look of ga juist voor koloniaal hout voor een meer klassieke stijl. Is jouw interieur helemaal vintage en wil je tóch gebruik maken van velvet? Kies dan voor een subtielere kleur zoals beige of bruin en maak jouw ruimte 100% aaibaar.

4. Velours op de vloer

Zachte, warme voeten wil toch iedereen? Niets is fijner dan een heerlijk zacht velvet kleed op de vloer. De stof is levendig, wat zorgt voor een extra dimensie op de vloer en creëert een knusse sfeer. Dit kan je toepassen in zowel de woonkamer als in de slaapkamer.

Verliefd op velvet

Ontdek hier onze favorieten

-20%

Barkruk Flamingo

199,- 159,-
1-5 werkdagen in huis

Ontdek meer blogs

En laat je inspireren