• 10-09-2018
  • Woonkamer
1000_Oorfauteuil_1

Even in een andere wereld duiken met een goed boek. Verdiep je in een inspirerend tijdschrift of lees even lekker uitgebreid de krant. Wat is er nu fijner dan jezelf even helemaal terugtrekken in een comfortabele leeshoek. Zo sluit je jezelf helemaal op in je eigen wereld.  Een fijne fauteuil mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. 

Een fauteuil om zalig in weg te zakken

Onmisbaar in een knusse leeshoek is natuurlijk een comfy fauteuil waar je zonder probleem een paar uurtjes in kan vertoeven. Wist je trouwens dat het zitcomfort van een fauteuil beter is dan dat van een zetel? Je lichaam wordt immers aan 3 kanten ondersteund en, omdat je op zo’n éénzit geen rekening hoeft te houden met anderen, kan je uitgebreid je meest comfortabele zithouding aannemen. 

1033_fauteuil_01

Tip: op zoek naar een comfortabele fauteuil? Wat dacht je van Fauteuil Garreth? Met zijn opvallende, aaibare stof is deze fauteuil een echte eyecatcher en geef je in 1 klap een enorme boost aan je interieur. Door de handige wieltjes onder de voorpoten is de stoel ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Fijn als je even lekker uit het raam wilt kijken, of juist 1 oog op de spelende kinderen in de woonkamer wilt houden. 

Ga je voor het ultieme momentje voor jezelf? Kies dan voor een zogenaamde oorfauteuil. Dankzij de zachte kussens en opstaande randen bij je hoofd is het bijna onmogelijk om niet toe te geven aan een klein dutje. Wist je trouwens dat zo’n middagdutje heel gezond is? Je bloeddruk daalt, je hebt minder stress, bent creatiever, hebt een beter geheugen én je kan je beter concentreren. Doe je ogen dus gerust even dicht. 

1002_oofauteuils_leeshoek

Bijzettafeltje binnen handbereik

Omdat je niet urenlang met je tas thee in de hand wilt blijven zitten, is een bijzettafel in de buurt van je fauteuil echt wel handig. De leeshoek extra knus maken doe je door het tafeltje te versieren met een mooie bos (kunst)bloemen, een groene plant of een mooi fotokadertje. Vergeet bovendien geen tafellamp te plaatsen, zodat je ook 's avonds kan genieten van een spannend boek

Wil je het groter aanpakken? Denk dan eens aan een mooie salontafel of bijvoorbeeld een set van 2 of 3 tafeltjes. Zo kan je afwisselen met verschillende opstellingen. 

1004_leeshoek_fauteuil

Een passend tapijt

Baken de leeshoek af met een mooi tapijt. Zo creëer je een echt leeseiland. Denk goed na of je een opvallend tapijt wilt of juist een neutraal exemplaar dat helemaal opgaat in je interieur. Kies je voor een neutrale variant, dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een kleur uit dezelfde kleurgroep als je fauteuil. Zo straalt het geheel rust en kalmte uit, en kan je jezelf zonder al te veel prikkels eventjes afzonderen. Natuurlijke materialen zoals wol voegen sfeer en warmte toe en stralen rust uit. 


Kies je liever voor een lekker opvallend tapijt? Kijk dan eerst naar de kleuren van je woning en stem alles goed op elkaar af. Dit doe je door bepaalde kleurtinten uit het kleurenpalet van het tapijt te kiezen en deze terug te laten komen in de sierkussens, een plaid op de zetel of in je accessoires. Zo creëer je balans en samenhang, ook als je kiest voor een gewaagd kleurtje. Dit doe je door bepaalde kleurtinten uit hetzelfde kleurenpalet van het vloerkleed te kiezen en deze tinten terug te laten komen in de sierkussens of een plaid op de bank of bijvoorbeeld in je accessoires. Zo creëer je balans en samenhang, ook als je kiest voor een gewaagd kleurtje.


Sierkussens en plaids mogen eigenlijk sowieso niet ontbreken als je een  leeshoek wilt inrichten. Want naast het accentueren van kleur in je interieur bieden zij comfort. Zie je jezelf al lekker wegkruipen onder een dekentje, met een warm theetje of beker chocomelk? 

Plaats voor je boeken

Opbergruimte voor je boeken kan natuurlijk niet ontbreken in een leeshoek. Kies bijvoorbeeld voor een multifunctionele boekenkast die bestaat uit open vakken, afgewisseld met handige schuiven. Zo kan je naast je boeken ook andere zaken netjes uit het zicht opbergen.  Heb je niet genoeg plaats voor een kast? Hang dan één of meerdere wandplanken op.