• 23-01-2020

Er zijn tal van woonstijlen, trends en invloeden vanuit de modewereld die ons gevoel voor interieur bepalen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw interieur aansluit bij jouw gevoel en bij jouw interesses? Ben je gevoelig voor trends en omring je je graag met kleur, mooie accessoires en uitgesproken meubels? Of ben je meer ingetogen en ga je liever voor een strakke basis? We nemen je mee in het fundament van onze woonstijlen, want door uit te gaan van kleur, vorm, en materiaal ontdek je welke woonstijl goed bij je past. Welk woontype ben jij?

Het moderne type: Strakke lijnen, gladde objecten en glanzende materialen

Voor jou ligt schoonheid in eenvoud. Niet teveel gedoe, maar focus op rust en aandacht, zonder al te veel poespas. Zo sta je in het leven en dat weerspiegelt jouw huis: licht, leefbaar en no-nonsense. Je houdt van mooie materialen van sterke stoffen, glad leer en hoogwaardig afgewerkt hout. Neutrale kleuren als zwart, grijs of wit zijn een must, hoewel je graag het contrast op zoekt met een verrassende knal kleur. Je maakt het spannend met grafische prints en dessins.

Naast moderne meubels ben je ook fan van leuke gadgets. Zo zijn de zogenaamde 'smart home producten' voor jou een aangename aanvulling op je interieur. Van draadloze stofzuigers, tot zuinige LED lampen, tot slimme speakers voor je Sonos geluidsysteem. De nieuwste innovaties zijn bij jou thuis te vinden!

Kan je je hierin vinden? Dan is dit jouw checklist:
• Hoogglans meubels
• Kunststof objecten
• Zwart-wit in combinatie met color block
• Strakke lijnen
• Kubistische vormen
• Gladde leersoorten

Shop moderne meubels

Het landelijke type: rust, natuurlijke materialen en lichte kleurtonen

Jij voelt je thuis als er rust in huis te vinden is. Na een drukke dag kruip jij het liefst heerlijk weg op de bank met lekkere kussens en een wollen plaid. Houten accenten en grove afwerkingen zijn de rode draad in jouw droominterieur. Meubels en accessoires met een natuurlijke oorsprong, zoals wol, linnen, hout en katoen, hebben jouw voorkeur en zorgen voor een speelse twist. Natuurlijke kleuren met een licht kleuraccent hebben jouw voorkeur. Denk hierbij aan zandkleur, taupe tinten en aarde tinten, variëren van zacht grijs tot licht bruin. Warme materialen, afgewisseld met een nonchalante schapenvachten of een koeienhuid zorgen voor een echt 'country living' gevoel. Ruige houten tafels en boomstam tafels zijn de basis van deze interieurstijl.

Je kunt een landelijke interieur prima combineren met andere stijlen. Zo creeër je een stoer geheel met door het te mixen met industriële elementen. Wil je meer romantische invloeden toevoegen? Combineer je landelijke meubels dan met pasteltinten en prints met weelderige bloemenpatronen.

Kan je je hier in vinden? Dan is dit jouw checklist:
• Hout in alle soorten
• Geweven stoffen als katoen en linnen
• Grof gebreide elementen
• Rotan en bamboe invloeden
• Weelderige bloemen en planten
• Lichte kleurtonen

Shop landelijke meubels

Het urban type: stoere materialen, donkere kleurstellingen met een warme ondertoon

Jij voelt je thuis in een warm, maar stoer interieur. Waar je graag weg kruipt op een uitnodigende leren bank die tegen een stootje kan, in een warme en tijdloze omgeving. Materialen als glas, leer en metaal vormen de basis van je interieur. Je omringt jezelf het liefst met mooie aardetinten, waarbij stoere leren en metalen elementen zorgen voor een subtiele glans. De basis van houtskleur, cognac leer en grijs staal is ideaal om te combineren met kleuren als olijfgroen, zwart en okergeel.

Een industrieel interieur kan je prima stylen met een retro look. Ben je gek op vintage items, zoals oude familievondsten, een koperen draadlamp of een stoere retro stoel? Aarzel niet en geef deze meubels een mooi plekje in je interieur. Zo geef je je inrichting karakter en authenticiteit.

Voel jij je hier thuis? Shop dan:
• Robuust hout
• Metalen attributen
• Aardetinten
• Grote woonaccessoires
• Vintage invloeden
• Grove leersoorten

Shop industriële meubels

Het elegante type: warme kleuren en materialen met een klassieke twist

Ben je wat expressiever en mag je interieur best wat geraffineerder? Omring jezelf met rijke stoffen en in het oog springende kleuren. Je bent een groot fan van mooie eyecatchers in je interieur en houdt van kleurrijke items, waar soms ook een prachtige botanische print tussen te vinden is. Kleuren als bordeaux rood, paars en goud stralen luxe uit en vormen een plek waar jij je op je gemak voelt en helemaal tot rust komt. Samen vormt dit een vrouwelijk, krachtig en romantisch geheel.

Tip! Deze woonstijl is prima te combineren met (klein)meubels van marmer. Met haar vele kleurschakelingen (van wit, zachte roze tot groene pastel) komt marmer hier prachtig tot haar recht. De zogenaamde aders en kleine fossielafdrukken geven ieder product een uniek karakter.

Is dit jouw woonstijl? Kies dan voor:
• Rijke stoffen als velvet
• Klassiek leer
• Hoogwaardig afgewerkt hout
• Warm kleurenpalet
• Texturen en patronen

Shop elegante meubels

Ontdek meer over jezelf en het interieur dat bij je past

Natuurlijk komt jouw persoonlijkheid het beste in je interieur naar voren door te mixen en te matchen. Alleen zo geef je jouw eigen signature af. Voel je je nog niet helemaal thuis in je interieur? Dan kan je geheel gratis een afspraak maken met een van onze stylisten in een inspiration store bij jou in de buurt.

Naast je favo woonstijl, kijken we ook naar andere aspecten die bepalen welke meubels precies bij jouw levensstijl passen. Is jouw huis de plek waar je na een drukke dag vooral tot rust wil komen? Of nodig je 's avonds graag de eetclub of een groepje vrienden uit om eindeloos te kunnen tafelen, borrelen en gezellig samenzijn. Juist deze vragen zijn essentieel bij het kiezen van je eettafel , eetstoelen en je zitbank . Want of je nu lekker weg kruipt in een oorfauteuil met een goed boek en een lekker drankje, of dat je gezellig met anderen op een grote u-bank wilt zitten resulteert in twee totaal verschillende zithoeken. Voor je eetkamer is deze vraag ook cruciaal: kies je voor een knusse ronde tafel voor je gezin, of past een lange, uitschuifbare tafel beter bij je? Met deze en andere keuzes helpen wij je graag op weg.

Doe de woonstijlen test

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN