• 12-12-2018
  • Eetkamer
Blog Zo creëer je meer plaatsen aan tafel 1080

Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe je meer plaatsen kunt creëren aan de eettafel? Voor het hele gezin is er plaats genoeg, maar zodra familie en vrienden over de vloer komen voor bijvoorbeeld een uitgebreid diner zit je al snel met de handen in het haar. Want waar laat je al dat bezoek? Met deze meubelen voor in de eetkamer hoef je je daar geen zorgen om te maken!

Blog Zo creëer je meer plaatsen aan tafel 1019

Eettafel met een poot in het midden 

Ga je een eettafel kopen, dan raden we je aan om per gezinslid 70 centimeter te reserveren. Deze ruimte heb je nodig om comfortabel te kunnen eten, zonder dat je iemand anders in de weg zit. Schuiven er gasten mee aan tafel? Dan mag je die 70 centimeter even vergeten. Natuurlijk wil je wel dat iedereen zo comfortabel mogelijk aan tafel kan zitten; ga daarom voor een eettafel met een poot in het midden. Een kruispoot onder de tafel zorgt dat de hoeken van de tafel vrij zijn en dat je bezoek dus geen last heeft van de tafelpoot. 


Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1020
Kies je voor een ovale of ronde eettafel, dan voorkom je dat je bezoek aan een hoek van de tafel moet zitten. Zo’n hoek kan immers vervelend zijn als je zit te dineren. Een ander pluspunt is dat je er zoveel stoelen aan kunt schuiven als past. En dat zijn niet de enige voordelen van een ovale of ronde eettafel! Op deze pagina vertellen wij je welke voordelen ovale en ronde eettafels nog hebben. 
Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1021
Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1022

Uitschuifbare eettafel

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitschuifbare eettafel. Dit is vooral een ideale oplossing als je geen grote eetkamer hebt, maar wel regelmatig gasten ontvangt. Wij vertellen je graag over alle voordelen van een tafel met uitschuifblad. 
Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1023

Eetkamerstoelen zonder armleuning

Als je veel plaats nodig hebt aan tafel, dan kan je best kiezen voor eetkamerstoelen zonder armleuning. Armleuningen nemen nu eenmaal plaats in beslag, en die ruimte gaat weer ten koste van de hoeveelheid plaats aan de eettafel. 

Blog Zo creëer je meer plaats aan tafel 1024

Eetbank in plaats van krukjes

In plaats van meerdere krukjes als extra zitplaats, kan je ook kiezen voor een eetbank. Vooral een houten eetbank schuif je snel en makkelijk bij aan tafel. 
 

En gaat het bezoek weer naar huis, dan zet je de eetbank gewoon tegen de muur en gebruik je hem als wandtafel. Plaats er enkele planten en leuke woonaccessoires op zoals vaasjes en fotolijsten, en je hebt een leuk plekje in huis! Of creëer een leeshoek door een paar gezellige kussens op de bank te leggen. 
 
Geen plaats voor een eetbank? Dan kan je natuurlijk wél voor de extra krukjes gaan. Vooral met een lekker zacht schapenvachtje eroverheen is dit een prima zitplaats voor een avond. Op andere momenten gebruik je de krukjes als handige bijzettafels.

Meer meubels waarmee je meer plaatsen creëert aan tafel: 

Eetkamerstoel Manzini

249,-
1-5 werkdagen in huis
-20%

Eetkamerstoel Daan

229,- 183,-
1-5 werkdagen in huis