• 17-12-2021
  • Woonkamer

What’s in the name: de tafel

Het koffietafelboek heeft zijn naam niet voor niets te danken aan de tafel. Van oorsprong een (bijzet)tafel waar gezellig gezeten werd onder het genot van een kopje koffie en visite gedachteloos kon bladeren in een boek vol prachtige foto’s. Tegenwoordig zien we deze beauty’s op alle soorten tafels liggen; van eettafel tot sidetable; zolang ze maar binnen handbereik zijn. Leg het boek gewoon neer op tafel, en laat ‘m nog meer in het oog springen met een boekenstandaard. Door het kunststuk periodiek op een andere pagina open te leggen, verleid je bezoekers niet alleen om in het boek te kijken, je verandert ook steeds de sfeer van dit deel van je interieur.

Opgeruimd staat netjes: de kast

De kast biedt net even iets meer mogelijkheden wat betreft styling. Plaats je jouw mooie fotoboek in een vakkenkast of boekenkast, dan kan je ervoor kiezen om deze staand te plaatsen, naast bijvoorbeeld andere koffietafelboeken. De ruggen van deze boeken vallen zo mooi op dus als de thema’s van de boeken elkaar versterken, wordt jouw persoonlijke smaak nog meer benadrukt. Let ook op het kleurgebruik van de verschillende boeken. Match deze met elkaar, of laat een kleur van het boek terugkomen in de decoratie die je bij de boeken positioneert, bijvoorbeeld een vaas met kleurrijke bloemen of een kandelaar met opvallende kaarsen. Wil je jouw eyecatcher meer in zicht houden? Leg deze dan plat - met de rug naar voren - op een dressoir. Zo zie je ‘m telkens liggen als je erlangs loopt. Eventueel kan je ook een stapeltje maken met verschillende mooie boeken en er een mooie bloem of andere bijzondere woonaccessoire op leggen.

Een speels alternatief: de vloer

Iets waar je in eerste instantie niet meteen aan denkt, maar de vloer is uitermate geschikt om je koffietafelboek te stationeren. Als je dat op een strategische manier aanpakt, oogt dat speels in plaats van rommelig. Denk aan een fijne, ontspannen hoek met een daybed of zacht zitkussen. Plaats daar wat accessoires op de grond bij, waar een koffietafelboek onderdeel van is. Ook bij een grote spiegel kan een stapel mooie boeken juist een extra aankleding zijn van de anders wat lege ruimte. Zolang kleuren bij elkaar passen en de ruimte niet overvol raakt, creëer je met luxe accessoires op de grond juist een georganiseerde – en chic ogende - gezelligheid.

Style jouw koffietafelboek

met deze woonitems

Ontdek meer blogs

LAAT JE INSPIREREN