Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een compleet bed?

alles over bedden

Wil je een nieuw bed? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Want waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een compleet bed?

Je vindt hier de meest gestelde vragen.

Wat is een bedframe?

Met een bed wordt het kader (of frame) om het matras en de bedbodem bedoeld, niets meer en niets minder. Een bed kan dus ook een tweepersoonsbed zijn.

Wij hebben de grootste collectie houten tweepersoonsbedden van de Benelux voor je, zodat er altijd een tweepersoonsbed naar je wens is. Bovendien hebben we ze in alle maten.

meer over bedden

Wat heb ik nodig voor een compleet bed?

Koop je bij ons een bed dan moet je nog een aantal zaken aanschaffen. Want een bed is enkel en alleen het frame. Om een compleet bed te maken, heb je nog het een en ander nodig.

Denk bijvoorbeeld aan een matras dat bij je past, een topmatras voor extra comfort en een bedbodem zoals een lattenbodem. En om die lattenbodem te ondersteunen heb je ook dwarsbalken of onderzetpoten nodig. Vergeet die niet te kopen, anders slaap je op de grond. En dat slaapt vast niet zo lekker als in een bed. Wij hebben al deze benodigdheden in huis, zodat je bij ons je favoriete tweepersoonsbed compleet kunt maken.

Wat is het verschil tussen een bed en boxspring?

Je bent vast niet de enige die denkt dat een boxspring meer comfort en een betere kwaliteit biedt dan een 'gewoon' bed. Maar in een bed kun je net zo lekker slapen, als je maar het juiste matras kiest. Want een matras bepaalt namelijk voor 80% het slaapcomfort.

Uiteraard zijn er wel een aantal verschillen tussen een bed en een boxspring. Zo is een boxspring altijd inclusief de bedbodem – box - en het matras. Een bed daarentegen wordt verkocht zonder deze benodigdheden. Daar moet je dus nog wel even aan denken.

meer verschillen tussen bedden en boxsprings

Hoe bepaal ik de afmetingen van het bedframe?

Bij ons vind je bedframes in alle maten. Dus of je nu een klein of juist een groot tweepersoonsbed zoekt, wij hebben hem voor je! Kinderbedden hebben we vanaf 90x200 centimeter, tweepersoonsbedden hebben we al vanaf 140x200 tot 200x220 centimeter.

Welke maat je kiest, is afhankelijk van je lichaamslengte en de ruimte in je slaapkamer. Houd er rekening mee dat de omtrekmaat van je bed breder is dan de matrasmaat.

Meer over de afmetingen van jouw ideale bed

Welke slaapbodem leg ik in mijn bedframe?

Koop je een bedframe, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen uit maar liefst drie slaapbodems:
• een lattenbodem: dit is een houten frame met flexibele latten.
• een interbox: dit is een inzet boxspring dat in een bed geplaatst kan worden.
• een spiraalbodem: dit is een metalen frame met een veerbaar ijzeren ‘net’.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor de slaapbodem, hebben we de voor- en nadelen van deze slaapbodems voor je op een rijtje gezet.

meer over slaapbodems

Welk matras kies ik bij mijn bedframe?

Welk matras je in je bedframe plaatst, is afhankelijk van welke slaapwensen en –behoeftes jij hebt. Het matras moet natuurlijk bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding passen. Alleen dan slaap je het meest comfortabel. En het juiste matras is voor iedereen anders, maar dat is niet erg, want in principe kan ieder soort matras in een bed gelegd worden.

Je kunt kiezen voor een tweepersoonsmatras, maar het is ook mogelijk om twee eenpersoonsmatrassen te nemen. Houd in ieder geval altijd rekening met de binnenmaat van het bed, zodat je matras ook de juiste maat heeft.

matrassen keuzehulp

Hoe maak ik mijn bed op?

Het opmaken van je bed begint bij het opmaken van je matras. In twee simpele stappen heb je dit in een paar minuten zonder gehannes zo voor elkaar.

Het kan zijn dat je hebt gekozen voor een topmatras in je bed, zodat je nog meer geniet van extra comfort. In dit geval is het niet je matras die je wekelijks moet verschonen, maar je topmatras. Het verschil tussen het opmaken van een matras of topmatras is niet veel anders, al is het verschonen van een topmatras wel ietsje makkelijker.

hoe maak je je matras op

Hoe onderhoud ik mijn bed?

In onze collectie vind je vooral houten tweepersoonsbedden. We kiezen voor hout omdat dit een sterk materiaal is en dus een lange levensduur kent, een natuurlijke en rustgevende sfeer in je slaapkamer brengt én het materiaal makkelijk te onderhouden is. Bovendien is hout qua uiterlijk heel tijdloos, hout is altijd hip!

We maken gebruik van diverse houtsoorten – eikenhout, notenhout, teakhout en MDF - die op verschillende manieren worden afgewerkt. Om je bed met het juiste onderhoudsproduct te onderhouden, moet je weten welke afwerking je houten bed heeft. Die afwerking staat altijd netjes aangegeven en anders beantwoorden onze verkoopspecialisten deze vraag voor je.

Meer weten over het onderhouden van je houten bed? We vertellen je graag meer. En geven je ook wat tips en tricks, super handig!

alles over hout onderhoud

Hoe voorkom ik dat mijn bed gaat piepen en kraken?

Piept en kraakt je bed? Dat is natuurlijk heel vervelend. Maar hey, wij als slaapspecialist hebben de oplossing voor je! Belangrijk is om te kijken wat de oorzaak is van het gepiep en gekraak. En die oorzaak is vaak dat je bedbodem rust op dwarsbalken die in je bed zijn geplaatst. Plaats je je lattenbodem op onderzetpoten, dan is er geen contact meer tussen de lattenbodem en het bed en is het piepen en kraken dus ook verleden tijd. Oh yes!

Meer over het voorkomen van piepen en kraken

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.