Goossens eco

GENERATIES LANG WOONPLEZIER

Ontdek alles over onze Eco meubels en de duurzame materialen waaruit deze zijn gemaakt. Want ieder duurzaam interieuritem vertelt namelijk een uniek verhaal, waardoor jouw interieur tot leven komt. De collectie is waanzinnig, en sommige producten zijn zelfs te personaliseren. Als vanzelfsprekend worden de ruimtes in huis dus niet alleen duurzamer, maar ook nog eens one of a kind. Creëer met Goossens jouw eigen duurzame omgeving…
Bestsellers

-15%

Salontafel Otik

419,- 356,-
1-5 werkdagen in huis

Duurzame materialen

Over de herkomst van onze kwalitatieve en unieke materialen, vertellen we je graag meer. Zo weet jij exact welke oorsprong het materiaal heeft van jouw tafel, kast, bed of vloerkleed.

Teakhout
Het stoere teakhout dat wij voor onze tafels en kasten gebruiken, is een gerecyclede houtsoort afkomstig uit Indonesië. Sterk, krachtig en bovendien weersbestendig. Dit hout werd daar gebruikt voor de biezen van spoorwegen en krijgen nu een tweede leven als karakteristiek meubel in jouw interieur. Door de grove nerven en unieke noesten is deze krachtige houtsoort erg populair voor het creëren van een industriële look in huis. Duurzaam en een plaatje om te zien.

teakhouten meubels

Mangohout
Net als teak is ook het mangohout een sterke, gerecyclede houtsoort. De mangobomen hebben namelijk – in tegenstelling tot de eik – een veel kortere levensduur. Deze bomen worden gepoot om hun vrucht. Maar na 15 jaar, als de bomen met hun 30 meter te hoog zijn en het bladerdek te groot blijkt om de mango goed te kunnen laten rijpen, maken deze bomen plaats voor nieuwe exemplaren. Het hout krijgt vervolgens een nieuwe bestemming in de vorm van een nieuw meubel. Jouw meubel.

mangohouten meubels

Eikenhout
Eikenhout is een ontzettend sterke houtsoort en gaat daardoor generatieslang mee. Hierdoor is deze houtsoort zeer duurzaam, in principe is deze namelijk nooit aan vervanging toe en kan die eikenhouten tafel zomaar 30 jaar onderdeel zijn van jouw eetkamer. Een verantwoorde keuze!

EIKENHOUTEN MEUBELS

Nature leer
Ons Nature leer is een plantaardige, milieuvriendelijke leersoort die is vervaardigd uit het extract van olijfboombladeren. Vervolgens is dit leer gefinisht met een bijenwas voor een zachte grip. Duurzaam leer van een sublieme kwaliteit, zoals het bedoeld is.
Vloerkleden
De vloerkleden uit onze Eco-collectie bevatten een speciaal soort garen: het ECONYL®garen. Dit is een garen dat is gemaakt van 100% geregenereerd nylon, dat onderdelen bevat van achtergelaten visnetten en garenafval van oude tapijten. De zee ligt vol met visnetten. Healthy Seas steekt daar een stokje voor en haalt deze netten boven water. De netten worden schoongemaakt en gesorteerd en in het ECONYL®proces gebracht, zodat er garen van gemaakt worden die vervolgens het geschikte materiaal zijn voor onze milieuvriendelijke vloerkleden. De warmte die dit vloerkleed uitstraalt in jouw interieur krijgt door deze recycling een extra dimensie.


alle vloerkleden

PSF voor in de toekomst

Op het moment zijn we bezig met het vormgeven van tafels die bestaan uit het duurzame materiaal PSF, oftewel plasticsoupfloors. Dit materiaal bestaat uit plastic dat is opgevist uit de oceaan. Het doel is om dit materiaal te gebruiken voor duurzame meubels die een leven lang mee gaan. Die meubels worden vervolgens voorzien van een toplaag van ander gerecycled materiaal, zoals tennisballen, metaal, aluminium, kersenpitten en jeans. Deze coatings zijn volledig ecologisch, bevatten geen schadelijke stoffen en zorgen er bovendien voor dat jouw meubel is beschermt tegen vlekken.

Otik collectie

-15%

Salontafel Otik

419,- 356,-
1-5 werkdagen in huis


Ontdek Goossens Next

DUURZAME MEUBELS VERVAARDIGD UIT RESTMATERIALEN

Naast de Eco-collectie, hebben we ook een speciale Goossens Next collectie: Dutch design gemaakt van circulaire materialen uit Nederland. Deze meubelcollectie – zowel geschikt voor binnen als buiten - is de next step in onze reis om de meest duurzame bijdrage te leveren in de interieurbranche in 2030.

ontdek goossens next

De Goossens Eco collectie is te zien in winkel:

• Nuenen XL

Adres & openingstijden

Maatschappelijk verantwoord

Goossens maakt bewuste keuzes voor een duurzame toekomst. Zo gebruiken wij de meest solide materialen voor onze meubels, rijden al onze vrachtwagens CO2 vrij en doneren we gebruikte meubels van klanten aan een goed doel. De laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid willen we all round implementeren in ons bedrijf.

lees meer

3 woonideeën voor een andere twist..

Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe je meer plaatsen aan de eettafel creëert? Voor het hele gezin is er plaats genoeg, maar zodra familie en vrienden over de vloer komen…

lees meer