Hoe onderhoud je je stoffen meubels?

alles over stof

Natuurlijk wil je dat je stoffen meubels zo lang mogelijk mooi blijven. Maak daarom gebruik van onze Premium care service. Deze service biedt veel voordelen, waaronder een 7 jaar lange vlekkenservice voor jouw nieuwe stoffen meubel. Door je stoffen meubels te behandelen met een impregneerspray zijn je meubels vuilafstotend. Deze spray kan op elke stof uit onze collectie worden aangebracht.

Mochten er daarna onverhoopt toch problemen met vlekken optreden die worden veroorzaakt door eten en drinken, dan lossen wij deze voor je op. Zo kun je 7 jaar lang zorgeloos genieten van jouw stoffen meubel.

Vlek in je meubel

Heb je een lelijke vlek gemaakt in je stoffen meubel? Dan verwijder je deze het beste met de vlekkenspray Cleantex. Lees voor het gebruik van dit middel wel de gebruiksaanwijzing zodat je je stoffen meubel, bijvoorbeeld je stoffen bank of eetkamerstoel, op de juiste manier reinigt.

bekijk vlekkenspray cleantex

Gebruik bijvoorbeeld altijd een zachte, schone doek en wrijf niet maar dep met deze doek op de vlek. Heb je een vaste substantie geknoeid? Verwijder deze dan met een lepel, zodat je de stof zo min mogelijk beschadigt. Deze vlekbeschermer en vlekkenspray is voor alle stoffen:

• Fijn geweven stof
• Grof geweven stof
• Effen stof
• Gemêleerde stof

• Ribstof
• Mircrovezel
• Velours


Daarnaast kun je het meubel op de laagste stand met het breedste mondstuk stofzuigen. Door gebruik te maken van dit brede mondstuk wordt de stof niet in de stang getrokken en beschadigt deze ook niet. Ook voorkom je hiermee kreukels, plooien en pilling. Denk eraan om altijd met de vleug van de stof mee te gaan.

9 tips om je stoffen meubel langer mooi te houden

ontdek alle tips


    1. Zon- of daglicht

    Zet stoffen meubels niet in direct zon- of daglicht.

    2. Huisdieren en hun nagels

    Huisdieren kunnen met hun nagels een stoffen meubel beschadigen. Ons advies is dan ook om huisdieren niet op je stoffen meubel te laten.

    3. Huisdieren en hun vacht

    Daarnaast kunnen huisdieren de kans op pilling vergroten. Als hun vettige vacht in aanraking komt met de opstaande vezels van de stof, wordt de stof zelf ook vettig en extra bevattelijk voor het aantrekken van stof, haren en andere vezels. Door wrijving hiervan ontstaat pilling. Nog een goede reden dus om je huisdier niet op je meubel plaats te laten nemen.

    4. Luchtvochtigheid

    Om pilling zoveel mogelijk te voorkomen kun je zorgen voor een goede luchtvochtigheid, zodat de stof van het meubel niet statisch wordt. Vooral in de winter is dit van belang. Een goede luchtvochtigheid zit tussen de 50 en 60%.

    5. Wollige kussens en fleeceplaids

    Wollige kussens en fleeceplaids kunnen de kans op pilling vergroten. Wil je pilling zoveel mogelijk voorkomen, dan is het raadzaam om niet teveel kussens en plaids op je meubel te plaatsen.

    6. Spijkerbroeken

    Let op met hele lichte stoffen meubels! Spijkerbroeken geven altijd kleurstoffen af, zelfs als ze al vaak gewassen zijn. Vooral donkere spijkerkleding geeft af. Dat komt door warmte, wrijving en vocht.

    7. Reinigingsmiddelen

    Gebruik altijd vlekkenspray Cleantex om vlekken te verwijderen en geen andere agressieve reinigingsmiddelen. Hiermee voorkom je beschadigingen.

    8. Vlekken

    Een vlek verwijder je door de vlekkenspray op een schone, zachte doek te sprayen en deze te deppen op de plek. Wrijf vooral niet! Vaste substanties verwijder je met een lepel.

    9. Wissel kussens

    Wissel de kussens regelmatig van plaats. Is dit niet mogelijk? Gebruik dan niet telkens dezelfde zitplaatsen van de bank, maar wissel af. Zo voorkom je het zachter worden van de vullingen.

Ontdek jouw favoriete meubel online

Of laat je inspireren door de nieuwste blogs...


naar alle blogs