Wat is het verschil tussen massief hout en fineerhout?

alles over hout

In onze collectie vind je veel houten meubels. Maar het ene hout is het andere niet. We maken bijvoorbeeld onderscheid tussen massief houten meubels en meubels van fineerhout.

Wil je weten wat het verschil is tussen massief hout en fineerhout? Wij informeren je graag.

Wat is massief hout?

Massief hout bestaat volledig uit hout en is hierdoor zeer sterk. Het massieve hout laat zich makkelijk kleuren wat ervoor zorgt dat haast alle kleuren mogelijk zijn. Daarnaast kunnen oneffenheden zoals kleine beschadigingen en vlekken makkelijk hersteld worden met het juiste product. Wel is massief hout gevoelig voor zonlicht en een slechte luchtvochtigheid. Het gaat dan krimpen of uitzetten, waardoor hout kan vervormen of zelfs scheuren.

Wil je een massief houten meubel zonder noesten? Dat is haast onmogelijk. Een noest is de plek waar vroeger een tak heeft gegroeid. En alle bomen hebben takken waardoor een houten meubel die vrij is van noesten niet kan worden gegarandeerd.

Noesten

Wat is fineer hout?

Fineerhout is een hele dunne laag echt hout die verlijmd wordt op MDF. Dit hout heeft geen noesten en nerven en minimale kleurschakeringen. Dus als je noesten in houten meubels niet zo mooi vindt, raden wij aan om te kiezen voor een meubel van fineerhout. Deze houtsoort is bovendien zeer geschikt voor grotere oppervlakten omdat fineer niet gevoelig is voor luchtvochtigheid en daardoor niet snel vervormt of scheurt. Dat verlengt de levensduur.

Mogelijke afwerkingen en onderhoud

Denk eraan dat iedere houtsoort een bepaald onderhoud nodig heeft. Alleen met de juiste behandeling houd je hout lang mooi. Wij hebben in onze collectie diverse onderhoudsproducten hiervoor. Welk onderhoudsproduct je gebruikt, is afhankelijk van de afwerking van het hout. Daarom kan het zijn dat je hetzelfde onderhoudsproduct voor zowel eikenhout als teak gebruikt. Bekijk welk onderhoud jouw houten meubel nodig heeft.

meer over onderhoud van hout

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.