Alles over leer & verschillende soorten leer

leer meer over leer

Goossens is gek op leer! Leer is een materiaal dat gemaakt wordt van de huid van dieren, vooral runderen, dat je voor heel veel producten kunt gebruiken. Zo ook voor meubels. Maar wist je dat er ontzettend veel soorten leer zijn? En dat iedere leersoort weer andere eigenschappen heeft en daardoor ook een bepaald onderhoud nodig heeft?

Wij geven je de juiste informatie over de leersoort van jouw Goossens-meubel. Zo weet je meteen wat voor kwaliteit je in huis haalt en welk onderhoud je nieuwe leren meubel nodig heeft.


Kies je leersoort

Wij gebruiken 3 verschillende leersoorten

1. Afgedekt leer

Afgedekt leer is een duurzame leersoort waarin de meeste typische huidkenmerken zijn gecorrigeerd. Dat betekent dat kenmerken als littekens en insectenbeten grotendeels zijn weggepoetst.

Heb je een groot gezin dat graag neerploft op het betreffende leren meubel? Of breng je zelf aardig wat uren door op je meubel? Dan is een materiaal als afgedekt leer een juiste keuze voor je meubel! Het is namelijk een stevig leer dat tegen een stootje kan.

Wij gebruiken voor onze meubels twee verschillende soorten afgedekt leer: master en dik master.

meer over afgedekt leer

2. Semi-aniline leer

Qua uiterlijk lijkt de duurzame leersoort semi-aniline leer veel op afgedekt leer met als belangrijkste verschil dat de beschermde laklaag veel dunner is dan bij afgedekt leer. De huiden zijn slechts licht gecorrigeerd en hierdoor is de natuurlijke nerf van het leer zichtbaar.

Voor dit type leer kunnen alleen de gaafste huiden worden gebruikt, juist omdat de karakteristieke structuren zichtbaar zijn. Die huiden zijn heel zacht, wat zorgt voor een prettig comfort.

Wij gebruiken voor onze meubels twee verschillende soorten semi-aniline leer: master select en dik master select.

Meer over semi-aniline leer

3. Vol-aniline leer

Vol-anilineleer is een bovenhuids vatgeverfd rundleer zonder beschermende laklaag. Het leer biedt een zeer aangenaam comfort en heeft een zachte grip. Doordat het leer niet gecorrigeerd wordt, zijn alle natuurlijke kenmerken zichtbaar op de meubels. Die kenmerken geven het meubel het karakter en de charme die bij een echt leren product horen.

Wij gebruiken voor onze meubels verschillende soorten vol-anilineleer: buffalo, handgewassen, grand classic, classic, outdoor en royal. Deze leersoorten hebben ieder hun unieke eigenschappen.

meer over vol-anilineleer

Leereigenschappen

Untitled Document
  Afgedekt leer Semi-aniline leer Vol-aniline leer
Verkleuring door daglicht
Verkleuring door zonlicht
Makkelijk onderhoud
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaarLeeronderhoud

Denk eraan dat als je voor een leren meubel kiest, je meubel een bepaalde verzorging nodig heeft.

8 tips

Zodat je nóg langer van je leren meubel kunt genieten!

1. Zet leren meubels niet in direct zon- of daglicht.
2. Zet leren meubels niet tegen of direct naast een warmtebron, hierdoor bestaat de kans dat het leer snel uitdroogt.


ontdek alle tips bij leeronderhoud

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.