HEB JE HIER AL AAN GEDACHT BIJ HET KOPEN VAN EEN NIEUWE KLEERKAST?

6 vragen over kleerkasten

De ideale kleerkast is mooi van buiten, en heeft een slimme indeling aan de binnenkant. Want onbewust bewaar je meer in je kledingkast dan je denkt. Behalve kleding (voor je werk, thuis en op de sportschool), bewaar je hier misschien ook wel je schoenen, beddengoed, badtextiel of zelfs je accessoires.

Reden te meer om, naast de uitstraling van de kast, van tevoren goed na te denken over de benodigde ruimtes. Lees hier de meest gestelde vragen bij de aankoop van een kleerkast.

Hoe kan ik mijn kleerkast slim indelen?

De ideale kleerkast is mooi van buiten en slim ingedeeld van binnen. Door een zeer ruime keuze aan kleuren en materialen kunnen we voor iedereen een passende kleerkast leveren. En met de perfecte indeling creëer je meer opbergruimte en verspil je geen centimeter.

Onze kleerkasten zijn standaard voorzien van een roede en een of twee legplanken. Zelf kan je naar wens extra ladeblokken, vak verdelers, extra legplanken en zelfs kledingliften toevoegen. Bepaal dus eerst wat je allemaal in je kledingkast wilt opbergen en ga dan na welke opberg oplossingen je nodig hebt.

Bepaal in 3 stappen jouw ideale kastindeling

Welke kleerkast past bij mijn woonstijl?

De hoogglans kasten, al dan niet met spiegelwand staan perfect in een modern interieur. Witte houten kasten met stijlvolle paneeldeuren passen prima bij een romantisch landelijk interieur en een kast van stoer onbewerkt eikenhout voelt zich prima thuis in een industrieel interieur. Welke woonstijl je ook hebt, ook in de slaapkamer kan je deze stijl prima doortrekken!

Stem je kledingkast af met je ledikant of boxspring om een mooie eenheid te creëren en kies voor matchende nachtkastjes en ladekasten om je hele slaapkamer in dezelfde stijl in te richten.

bekijk alle kleerkasten

Draaideur of schuifdeur

Naast de afmeting van de kast zijn ook de kastdeuren bepalend voor de gebruiksruimte die overblijft. Er zijn twee opties: kledingkast met schuifdeuren en draaideuren. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Hoe diep moet een kleerkast zijn?

De diepte van een kleerkast varieert van ca. 59 cm tot ca. 69 cm. Deze maatvoering is benodigd om de roede met kledinghangers en je kleding kwijt te kunnen. De deuren zijn hierbij voor een groot deel bepalend voor de gebruiksruimte die over blijft. Een schuifdeur kan praktisch zijn voor de ruimte waar de kast in staat, doordat de deuren niet de ruimte in draaien. Echter neemt een schuifdeur ruimte ín de kast in beslag doordat de deuren over elkaar heen schuiven, en er hierdoor twee dieptes nodig zijn.

Echter bestaan er ook ondiepere kasten (van 49 cm diep, met een gebruiksafmeting van 32 cm). Dit is natuurlijk zeer handig als je je kast in een smalle ruimte kwijt wilt. Dit soort kasten zijn uitermate schikt voor handdoeken, beddengoed en schoenen. Je kan er natuurlijk ook kleding in kwijt, maar de kleding hangt hier dwars in de kast, met een uitschuifbare roede. Hier kan je dus minder kleding in kwijt dan in een kledingkast met meer gangbare maten.

Hoe onderhoud ik mijn (houten) kleerkast?

Koop je een houten kleerkast, dan houd je deze in de topconditie door hem regelmatig te onderhouden. Welk onderhoudsproduct je precies gebruikt, is afhankelijk van de afwerking van het hout. Wij geven je een paar tips zodat je kledingkast schoon en mooi blijft en je er extra lang van kunt genieten.

Tip: Het kan zijn dat er de eerste weken nog een luchtje in je kast hangt van de afwerkingsmiddelen. Vind je de geur van je nieuwe kledingkast niet heel prettig? Met geurstokjes of –buideltjes kun je die luchtjes tegengaan.

meer over houtonderhoud

Tip!

Beide kastdeuren kun je uitrusten met een slowmotionsluiting. Hierdoor sluit de deur zacht en geruisloos. Dit verlengt de levensduur van de kledingkast.

Materiaal

Voor onze kledingkasten maken we gebruik van verschillende materialen, zodat de kledingkast past bij je woonwensen en woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kledingkast voor een moderne look, stijlvolle paneeldeuren voor de landelijke slaapkamer of robuust eikenhout voor de industriële slaapkamer.

De meeste kledingkast hebben een basis van hoogwaardig MDF en zijn afgewerkt met een fineerlaag of glasplaat. Glasdeuren geven je slaapkamer een ruimtelijke uitstraling en je hebt direct een passpiegel bij de hand. Deuren zonder spiegel geven je slaapkamer een rustige look.

Tip!

Verschillende bedframes hebben een bijpassende kledingkast. Je creëert zo eenheid in je slaapkamer.

Hoe houd je jouw kledingkast opgeruimd?

Tips voor het organiseren van je kledingkast

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.