Wat is mangohout?

Alles over mangohout

Mangohout is een hardhout met een warme uitstraling. Door de kleurverschillen in het hout, de duidelijke knoesten, de kleine haarscheurtjes en de bewerking van het hout met de hand heeft ieder mangohouten meubel een uniek karakter. Bovendien is het een bijzonder sterke houtsoort. Mangohout wordt veelal gebruikt voor eettafels, salontafels en kasten.leefsituatie

Mangohout is een sterke houtsoort (hardhout), waardoor je jarenlang kunt genieten van je mangohouten meubel. Om ervoor te zorgen dat vlekken en vocht niet in het hout trekken, wordt het mangohout afgewerkt met een beschermende laag van was of lak.

Uitstraling en kenmerken van mangohout

+ Exotische uitstraling door vele kleurschakeringen en warme kleur
+ Duurzaam hout van oude mangobomen die geen vruchten meer dragen
+ Iedere tafel is uniek door de tekeningen in het hout en de ambachtelijke bewerking
+ Harde en sterke houtsoort

- Het hout wordt met de hand bewerkt en is daarom niet volledig vlak

meer over de werking van hout

Mogelijke afwerkingen en onderhoud van mangohout

Mangohout heeft van nature veel kleurtonen. De kleuren gaan van lichtbruin tot donkerbruin, soms met een rode gloed of juist een gele ondertoon. Om het mangohout lang mooi te houden, behandelen we het hout met een beschermende afwerklaag. Het onderhoud verschilt per afwerking. Bovendien geeft iedere afwerking jouw mangohouten meubel een andere uitstraling. We hebben de mogelijk afwerkingen voor je op een rijtje gezet.

meer over onderhoud van hout

Waslaag
Mangohout wordt vaak afgewerkt met een zwarte of blanke waslaag. Het mangohout gaat hierdoor iets meer glanzen. Bij een blanke waslaag wordt het mangohout iets donkerder en worden de nerven beter zichtbaar. Door de zwarte waslaag krijgt het mangohout juist een rustigere uitstraling, omdat de kleurschakeringen niet meer zichtbaar zijn. Om het mangohout mooi te houden en kleine krasjes weg te krijgen, adviseren we om mangohouten meubels een keer per jaar met een antiekwas te behandelen.

+ Hout krijgt een natuurlijke glans
+ Het hout wordt met een blanke waslaag iets donkerder, waardoor nerven beter zichtbaar zijn
+ Met een zwarte waslaag vallen de kleurschakeringen weg, waardoor het mangohout een rustigere uitstraling krijgt
+ Kans op kringen en vlekken is minimaal

Laklaag
Het mangohout kan ook behandeld worden met een blanke lak. Het mangohout behoudt hierdoor zijn oorspronkelijke uitstraling, maar is wel beschermd tegen vlekken en vocht. We adviseren om jouw gelakte mangohouten meubel te behandelen met deze onderhoudsset.

+ Natuurlijke uitstraling
+ Kans op kringen en vlekken is minimaal


Herkomst mangohout

Mangohout is afkomstig uit Azië. Oude mangobomen die geen vruchten meer dragen worden gebruikt voor het maken van meubels. Mangohout is hierdoor een duurzame houtsoort.


Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.